Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής αποφάσισε μετά το τέλος του Euro 2024 να ανακοινώσει την απόσυρση του από την Εθνική ομάδα. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος ναι μεν δεν αγωνίστηκε στη διοργάνωση αλλά βρέθηκε στα γήπεδα της Γερμανίας με την Κροατία.

Αποσύρθηκε μετά το Euro 2024 από την Κροατία ο Βίντα

Σε μία πολύ δύσκολη ανακοίνωση προχώρησε ο Ντομαγκόι Βίντα, με τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ να αποσύρεται από την Εθνική Κροατίας μετά από 14 χρόνια παρουσίας στη "χρβάτσκα", μιας και η πρώτη συμμετοχή ήταν τον Μάιο του 2010 σ' ένα φιλικό κόντρα στην Ουαλία.

Ο Βίντα είναι στην έκτη θέση των παικτών με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της Κροατίας, έχοντας συμμετάσχει σε 105 σε όλη του την καριέρα. Ρέκορντμαμ φυσικά είναι ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος απέχει αρκετά από τους υπόλοιπους με 178 παιχνίδια.

Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε τρία Euro (2012, 2016, 2020) ενώ βρέθηκε στην αποστολή για εκείνο του 2024, αλλά δεν αγωνίστηκε λεπτό. Αντίστοιχα έχει συμμετοχή σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (2014, 2018, 2022) με κορυφαία στιγμή τον τελικό του Μουντιάλ του 2018 κόντρα στη Γαλλία.

Στην ανάρτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η παρουσία μου στην εθνική ομάδα ήταν η πιο όμορφη ιστορία της καριέρας μου. Όσο δύσκολο κι αν είναι να πω αντίο, γίνεται ευκολότερο αν σκεφτώ πόσο πιο πλούσιο είμαι με όσα βιώσαμε μαζί.

Ήταν τιμή μου να φοράω την πιο όμορφη φανέλα στον κόσμο εκπροσωπώντας την πατρίδα μου. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων γι' αυτό το προνόμιο," με τον αμυντικό της "Ένωσης" να ρίχνει πλέον το βάρος του στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για να πετύχει τους στόχους της.