Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο νικητής στο Grand Prix της Ουγγαρίας για τη Formuia 1, με δεύτερο τον Λάντο Νόρις, ο οποίος μείωσε τη διαφορά στη συνολική βαθμολογία από τον πρώτο Μαξ Φερστάπεν, που συγκρούστηκε με τον Λιούις Χάμιλτον στον 63ο γύρο. Ο Ολλανδός κατηγόρησε τον Βρετανό για αλλαγή κατεύθυνσης στα φρένα, ενώ οι μηχανικοί της Red Bull τόνισαν ότι αυτό που έκανε ήταν παιδιάστικο.


Ο Χάμιλτον κράτησε την τρίτη θέση, αλλά ο Φερστάπεν έχασε σημαντικό χρόνο, αφού σηκώθηκε η ουρά του μονοθέσιου της Red Bull, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει με τη Ferrari του ο Σαρλ Λεκλέρκ, που τερμάτισε τέταρτος. 





Formula 1: Δράμα στη McLaren

Ο αγώνας ήταν δραματικός κυρίως λόγω του... εμφυλίου στους κόλπους της McLaren, αφού οι μηχανικοί αδίκησαν τον Όσκαρ Πιάστρι στα πιτς και ο Νόρις αρνήθηκε να του παραχωρήσει την πρώτη θέση. 

Συγκεκριμένα, παρ' ότι ο τρίτος Χάμιλτον δεν απειλούσε ιδιαιτέρως, οι μηχανικοί της McLaren κάλεσαν πρώτα τον Νόρις στα πιτς και έπειτα τον Πιάστρι. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πιάστρι βγήκε δεύτερος. Η δικαιολογία ήταν ο Χάμιλτον Το δράμα εκτυλίχθηκε αμέσως μετά, όταν ξεκίνησαν τις νουθεσίες στον Νόρις προκειμένου να τον αφήσει να περάσει, τονίζοντάς του ότι μόνο με την ομάδα θα έχει πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. 






Ο Βρετανός πιλότος αρνούνταν σθεναρά για αρκετούς γύρους να αφήσει τον Αυστραλό να τον προσπεράσει, ειρωνεύτηκε τους μηχανικούς του σε διάλογο, λέγοντάς τους "αν μπορεί ας με πιάσει", ωστόσο πείστηκε και στον 68ο γύρο έδωσε το δικαίωμα στον Πιάστρι να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του. Μάλιστα, παρ' ότι τον άφησε, φάνηκε να θέλει να τον φτάσει και να τον προσπεράσει ξανά, κάτι που δεν έγινε.





Ο Νόρις ήταν έξαλλος, αφού δεν άφησε τους μηχανικούς να σχολιάσουν την κίνησή του, με τη McLaren να πετυχαίνει μια πύρρειο, ουσιαστικά, νίκη, καθώς έδειξε εντελώς διαιρεμένη.



formula_1_termatismos