Οι αγωνοδίκες θα αποφασίσουν αν υπάρχει υπαιτιότητα του Λιούις Χάμιλτον και του Μαξ Φερστάπεν σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση των μονοθεσίων τους στο Grand Prix της Ουγγαρίας για τη Formula 1. Σε περίπτωση που προκύψει επισήμως φταίχτης, θα χάσει το πλασάρισμά του. Ο Βρετανός τερμάτισε τρίτος και ο Ολλανδός, νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, που στηλίτευσε τον Χάμιλτον για αλλαγή στην κατεύθυνση φρένων, ενώ έβριζε και καθ' όλη τη διάρκεια του διαλόγου με τους μηχανικούς της Red Bull μετά το τράκο στον 63ο γύρο, πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση. 



Υπενθυμίζεται ότι τη νίκη, πρώτη στην καριέρα του στη Formula 1, πήρε ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren. 



Formula 1: Ο εξοργισμένος Φερστάπεν και ο κουλ Χάμιλτον

Ο Φερστάπεν δεν ήταν ψύχραιμος ούτε μετά τη λήξη του αγώνα για τη Formula 1, και όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχθηκε για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε, απάντησε: "Μπορούν όλοι να πάνε να γ...θούν".

Ο Φερστάπεν τόνισε τα εξής: "Δέχθηκα τόσα πολλά σκ...τα στην Αυστρία από όσους έλεγαν ότι κινούμουν στις ζώνες φρεναρίσματος, μπλα, μπλα, μπλα. Τοποθετώ το αυτοκίνητό μου στην αρχική του τροχιά κι έπειτα κινούμαι ευθεία ακολουθώντας την.

Σήμερα, στα φρένα, κινούνταν διαρκώς προς τα δεξιά (σημ. ο Χάμιλτον), και για αυτόν το λόγο μπλόκαρα (σημ. τα φρένα], διότι έκανα την κίνησή μου αλλά είδα το αυτοκίνητο από την εξωτερική να εξακολουθεί να έρχεται προς το μέρος μου.

Διαφορετικά, θα είχαμε ήδη συγκρουστεί νωρίτερα. Έπρεπε να σταματήσω το αυτοκίνητο, και για αυτό το λόγο μπλόκαρα τα φρένα”.

Δεν χάιδεψε, δε, αυτιά και σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της Red Bull: “Δεν είχαμε την ταχύτητα να αντιμετωπίσουμε τη McLaren σήμερα, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε την 3η θέση. Οι λανθασμένες στρατηγικές επιλογές με άφησαν σε μειονεκτική θέση, έπρεπε διαρκώς να μάχομαι με άλλους, να προσπαθώ να προσπερνώ.

Δεν δούλεψε για εμάς σήμερα. Η πίστα είναι πολύ ζεστή, και αμέσως μόλις πλησιάσεις [το μπροστινό αυτοκίνητο] τα ελαστικά υπερθερμαίνονται και όλο το πλεονέκτημα που έχεις με τα ελαστικά δεν δουλεύει πια”.

Σε ό,τι αφορά τον... κουλ Λιούις Χάμιλτον, υποστήριξε ότι δεν είχε άγχος τη στιγμή της σύγκρουσης με τον Φερστάπεν, ενώ τόνισε πως επρόκειτο για αγωνιστικό συμβάν:: “Η μάχη που είχαμε στο τέλος σε έκανε να ανατριχιάζεις λίγο. Αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Δεν ήταν, όμως, αγχωτική. Αν δεις την ταχύτητα με την οποία έκλειναν την απόσταση σε κάποιες στροφές, γελάς από μέσα σου.

Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούσα να κάνω εγώ. Ειδικά στο τελευταίο τμήμα της πίστας ήταν πολύ δυνατοί, όπως και οι McLaren. Τον έβλεπα να έρχεται από μεγάλη απόσταση πίσω μου, και ήταν σε θέση να φρενάρει πολύ πιο αργά από μένα.

Αλλά μετά έστειλε το αυτοκίνητο στην εσωτερική, εγώ έμεινα σταθερός και ακούμπησε τους τροχούς και πέρασε από πάνω. Οπότε νομίζω ότι ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν”.