Η Αυστραλία δείχνει παραπάνω από έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και τον όμιλο του θανάτου με Ελλάδα, Καναδά και Ισπανία. Οι Boomers νίκησαν εκτός έδρας τη Γαλλία 82-81 με το ανάποδο λέι απ του Ντάισον Ντάνιελς από έξυπνη πάσα του Τζέισον Γκίντι, με 1'' για τη λήξη της αναμέτρησης. Η Γαλλία δέχθηκε την τέταρτη διαδοχική ήττα των Γάλλων, που σίγουρα προβληματίζονται πηγαίνοντας στη δική τους διοργάνωση. 


Victor Wembanyama & France vs. Australia [OFFICIAL STREAM]



Οι Αυστραλοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκειά του, καθοδηγούμενοι κυρίως από τον Πάτι Μιλς, που έβαλε 24 πόντους και σημαντικά σουτ. Εστίασαν περισσότερο στο περιφερειακό παιχνίδι, ενώ, από τη μεριά της, η Γαλλία είχε σε κέφια τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ο οποίος παραλίγο να κάνει τριπλ νταμπλ (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ). Είχε, ωστόσο, επτά λάθη, κάποια εκ των οποίων στοίχισαν στην οικονομία του αποτελέσματος. Επιπλέον, αστόχησε στο τελευταίο σουτ. 





Ο Ντάντε Έξουμ, που είχε χτυπήσει στο κεφάλι, έπαιξε κανονικά για την Αυστραλία. Ο Μιλς και ο Γκίντι σίγουρα αλληλοσυμπληρώνονται. Οι Αυστραλοί έδειξαν τη δυναμική τους, αν και υστέρησαν στο κομμάτι των ριμπάουντ. Η τακτική τους, βρίσκοντας τον Γουεμπανιάμα εκτός θέσης, λειτούργησε. Το ίδιο συνέβη και όταν έπαιζε ο Ρούντι Γκομπέρ. Πιθανώς θα κάνουν κάτι παρεμφερές με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.





Ο Ματίας Λεσόρ είχε έξι πόντους, με τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ, και ένα από τα χάιλαϊτς της αναμέτρησης, μια και πέταξε την μπάλα στο ταμπλό και την κάρφωσε στον αέρα.