Οι ελληνικές μας ομάδες πέρα από την Ελλάδα θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν! ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκόςμαθαίνουν τους αντιπάλους τους για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa ConferenceChampions League και Europa League.

 Στα γραφεία της UEFA στη Νιον θα διεξαχθεί η κλήρωση - Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι. 13:00 η κλήρωση για τον "δικέφαλο του βορρά", 14:00 για τους "πράσινους", 15:00 για την "Ένωση", σε μετάδοση από το UEFA TV.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό του Champions League

Ο ΠΑΟΚ εάν αποκλείσει την Μπόρατς Μπάνια Λούκα τότε θα προκριθεί στον γ΄προκριματικό γύρο όπου θα κληρωθεί με τον νικητή των παρακάτω ζευγαριών Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) – Μίντιλαντ (Δανία), Μάλμε (Σουηδία) – Κλάκσβικ (Φερόε) και Πανεβέζις (Λιθουανία) – Γιαγκελόνια (Πολωνία).

Σε περίπτωση που ο "δικέφαλος του βορρά" αποκλειστεί από την Μπόρατς Μπάνια Λούκα τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League όπου ο αντίπαλος του θα προκύψει από τα εξής ζευγάρια: Μάλμε (Σουηδία) – Κλάκσβικ (Φερόε), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) και Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) – Ρίγα (Λετονία).


Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον γ΄προκριματικό του Conference League

Η ΑΕΚ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας από την Ανδόρα, Ίντερ Εσκάλδες στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, τότε θα βρει στον δρόμο της στον γ' προκριματικό τον νικητή των ζευγαριών: TΣΣΚΑ 1948 (Βουλγαρία) – Μπούντουσνοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο), Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) – Αραράτ (Αρμενία) και Νόα (Αρμενία) – Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα).

Παράλληλα, ο αντίπαλος μπορεί να προκύψει και από τις ομάδες που θα αποκλειστούν από τα ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού του Europa League: Αγιαξ (Ολλανδία) – Βοϊβοντίνα (Σερβία) και Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μακάμπι Πετάχ Τίκβα (Ισραήλ)


Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκό στον γ' προκριματικό του Europa League

Ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που αποκλείσει την Μπότεφ τότε θα αντιμετωπίσει μια από τις νικήτριες ομάδες των εξής ζευγαριών: Αγιαξ - Βοϊβοντίνα, Μόλντε - Σίλκεμποργκ και Βίσλα Κρακοβίας – Ραπίντ Βιέννης. Παράλληλα, πιθανός αντίπαλος για τον γ' προκριματικό θα προκύψει και από το ζευγάρι Ντιναμό Κιέβου – Παρτιζάν οι οποίοι κοντράρονται στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και όποια από τις δυο ομάδες αποκλειστεί τότε θα μπει στο υπογκρούπ του "τριφυλλιού".

Αν οι "πράσινοι" αποκλειστούν από την Μπότεφ τότε θα παίξουν στον γ' προκριματικό γύρο του Europa Conference league, εκεί όπου θα βρουν την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση από τα εξής ζευγάρια: Kοπεγχάγη – Μάγκπις, Ομόνοια – Τορπέντο Κουτάισι, Ρίγα - Σλασκ Βρότσλαβ, Ολίμπια Λουμπλιάνας – Πολίσια Ζίτομιρ, Ζρίνσκι Μόσταρ – Μπράβο και Οσιγιεκ – Λεβάδια Ταλίν.