Η Αυστραλία έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στα φιλικά της πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και δείχνει αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει και να διακριθεί! Η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος ωστόσο έχει δεχθεί... πλήγμα καθώς ο γκαρντ της, Ντάντε Έξουμ θεωρείται αμφίβολος λόγω του ότι έχει υποστεί εξάρθρωση σε δάχτυλο του χεριού του.

Αμφίβολος ο Έξουμ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Σε... αναμμένα κάρβουνα η Αυστραλία με τον Ντάντε Έξουμ! Ο Αυστραλός γκαρντ τραυματίστηκε στη φιλική νίκη της ομάδας του επί της Γαλλίας και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του έδειξαν πως έχει υποστεί εξάρθρωση σε δάχτυλο του χεριού του και έτσι έχει σημάνει συναγερμός καθώς αν δεν προλάβει να αποθεραπευτεί έγκαιρα τότε δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσει την προσπάθεια των "καγκουρό" στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.


Η συμμετοχή του γκαρντ των Μάβερικς θεωρείται τη δεδομένη στιγμή αμφίβολη, ενώ ενδεικτικό είναι ότι ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, δήλωσε πως: "Ανυσηχούμε για τον Ντάντε". Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αγωνιστεί τότε θα αντικατασταθεί με έναν εκ των Ματίς Θάιμπουλ, Ξαβιέρ Κουκς, Κρις Γκούλντινγκ, Ντέγιαν Βασίλιεβιτς και Τζακ Γουάιτ οι οποίοι είχαν "κοπεί" από την αποστολή.


Με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Έξουμ μέτρησε κατά μέσο όρο
 7,8 πόντους, 2,9 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ, ενώ για την Αυστραλία θεωρείται ως ένας εκ των παικτών - κλειδιά και έτσι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, θα αφήσει πίσω του ένα σημαντικό κενό.