Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League όπου θα βρει στον δρόμο του την Μπότεφ. Αν οι "πράσινοι" πάρουν την πρόκριση τότε όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη στα γραφεία της UEFA στη Νιόν, θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του ζεθγαριού Άγιαξ - Βοϊβοντίνα.

Απίστευτο κι όμως... αληθινό για τον ΠΑΟΚ που αν αποκλειστεί από το Champions League τότε θα βρει τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους Μάλμε - Κλάκσβικ και στο Europa League.


Κόντρα στον Άγιαξ ή την Βοϊβοντίνα ο Παναθηναϊκός στον γ' προκριματικό του Europa League

Αν ο Παναθηναϊκός ξεπεράσει το εμπόδιο της Κυπελλούχου Βουλγαρίας, Μπότεφ τότε θα αντιεμτωπίσουν στον γ' προκριματικύ γύρο του Europa League, τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ - Βοϊβοντίνα. Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός έχει οριστεί για τις 15 του ίδιου μήνα.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε περίπτωση που το "τριφύλλι" δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση και αποκλειστεί από την Μπότεφ, τότε θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του... ταξίδι στον γ' προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

 


Ίδιοι πιθανοί αντίπαλοι για τον ΠΑΟΚ και στο Europa League

Μια απίστευτη έκπληξη επιφύλλασε η κληρωτίδα για τον ΠΑΟΚ καθώς αν αποκλειστεί από την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο Champions League, τότε θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League τον ηττημένο του ζευγαριού Μάλμε - Κλάκσβικ, τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους που θα βρει στον δρόμο του και αν περάσει στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 του ίδιου μήνα.