Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν ξεκινά στις 24 Ιουλίου απέναντι στην Ίντερ Εσκάλδες την οποία θα υποδεχθεί αρχικά στην "OPAP Arena" και στη συνέχεια θα πάει στην Ανδόρα για τη ρεβάνς! Αν η "Ένωση" πάρει την πολυπόθητη πρόκριση τότε θα αναμετρηθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη στα γραφεία της UEFA στη Νιόν, με τον νικητή του ζευγαριού Νόα (Αρμένια) - Σλιέμα Γουόντερερς (Μάλτα).

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έμαθε τον πιθανό αντίπαλο του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και έτσι σε περίπτωση που αποκλειστεί από την Μπότεφ στο Europa League, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι - Μπράβο.


Κόντρα σε  Νόα ή Σλιέμα Γουόντερερς  στον γ' προκριματικό γύρο του Europa Conference League η ΑΕΚ

Μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στα playoffs του Europa Conference League έχει η ΑΕΚ. Φυσικά, θα πρέπει να κάνει το καθήκον της αρχικά κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες και στη συνέχεια αν προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο είτε της Νόα από την Αρμενία με τη Σλιέμα Γουόντερερς από τη Μάλτα.

Το πρώτο παιχνίδι σε Αρμενία ή Μάλτα είναι προγραμματισμένο για τις 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός που θα διεξαχθεί στην "OPAP Arena", έχει οριστεί για τις 15 του ίδιου μήνα.

 


Με  Ζρίνσκι - Μπράβο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League ο Παναθηναϊκός

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αποκλείσει την Μπότεφ στο Europa League ο Παναθηναϊκός, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League όπου θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι Μοστάρ (Βοσνία)- Μπράβο (Σλοβενία).