Το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 πλησιάζει και σιγά σιγά οι χώρες επιλέγουν τους αθλητές που θα τους εκπροσωπήσουν στην Τελετή Έναρξης. Για τις ΗΠΑ, ο Λεμπρόν Τζέιμς θα γίνει ο πρώτος μπασκετμπολίστας που θα είναι σημαιοφόρος της χώρας στον Σηκουάνα.

Σημαιοφόρος των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Λεμπρόν Τζέιμς

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την τιμητική του θα έχει το μπάσκετ, καθώς όσες χώρες συμμετάσχουν έχουν φροντίσει να κατεβάσουν τις καλύτερες δυνατές ομάδες που μπορούν. Κάτι που γίνεται αντιληπτό από την 12άδα που θα έχουν οι ΗΠΑ στην "Πόλη του Φωτός".

Η παρουσία του Λεμπρόν Τζέιμς - που βαδίζει ολοταχώς για τα 40 του χρόνια - δείχνει πόσο σοβαρά έχουν στο μυαλό οι Αμερικάνοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Team USA έκανε γνωστό μάλιστα πως ο "Βασιλιάς" θα είναι εκείνος που θα σηκώσει τη σημαία στην Τελετή Έναρξης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας μπασκετμπολίστας από την ανδρική ομάδα των ΗΠΑ θα είναι σημαιοφόρος στο μεγαλύτερο ραντεβού του καλοκαιριού. Από την άλλη έχουν υπάρξει στο παρελθόν μέλη της γυναικείας ομάδας που είχαν αυτή την τιμή, με τελευταία τη Σου Μπερντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.