H Ελλάδα αντιμετώπισε τη Σερβία στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό στο Βελιγράδι, με τις δύο ομάδες να δίνουν βάρος στην αναμέτρηση σαν να είναι επίσημη. Οι "πλάβι" ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και επικράτησαν τελικά της "Επίσημης Αγαπημένης" με 94-72.

Εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο με εξαιρετικό Πετρούσεφ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι "τρακαρισμένες", κάτι που δείχνει περίτρανα το 3-0 σκορ στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης. Εκείνος που ξέχωριζε και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν ο Φιλίπ Πετρούσεφ που αποδείκνυε περίτρανα το λόγο που βρίσκεται στη βασική πεντάδα της Σερβίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2w9r5q3d2t5)
Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια ανέβηκε, με τους δύο προπονητές να κάνουν αρκετές δοκιμές στα σχήματα τους, ενώ οι καλές άμυνες οδηγούσαν σε σουτ εκτός χρόνου, όπως εκείνο του Μάρκο Γκούντουριτς που θα έδινε προβάδισμα 11 πόντων στους "πλάβι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2w9wdv16v6p)
Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Σερβία να προηγείται με 5 πόντους (26-21) της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ, που έψαχνε να βρει λύσεις στην επίθεση της αλλά και δημιουργία, με την απουσία του Νικ Καλάθη - που ταξίδεψε νωρίτερα για το Βελιγράδι - να είναι εμφανής.

Πήρε διαφορά η Σερβία αλλά επέστρεψε η Ελλάδα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Σερβία ξεκίνησε καλύτερα, καθώς η δυσκολία του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φτάσει στο καλάθι ήταν κάτι που προσπαθούσε να λύσει ο Βασίλης Σπανούλης αλλά δεν τα κατάφερνε, με την παρουσία πάντως του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να βοηθάει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wa2j8nhzkp)
Η πιο ωραία φάση του αγώνα ανήκε ξεκάθαρα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τον σέντερ του Ολυμπιακού να παίρνει τα... βήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο την ώρα που πήγαινε προς το καλάθι και να τον φιλοδορεί μ' ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ ξεσηκώνοντας το κοινό στο Βελιγράδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wa7lvwdtb5)
Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση με τους Σπανούλη και Πέσιτς να δέχονται από μία τεχνική ποινή στην αναμέτρηση χωρίς ουσιαστικό λόγο και γι' αυτό το λόγο οι δύο προπονητές απορούσαν με την απόφαση των διαιτητών, ανταλλάσοντας και κάποια "γαλλικά".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2waeij1i7wp)
Πολύ ωραίο το μπάσκετ που παίζεται στο Βελιγράδι, αλλά ακόμη καλύτερες οι παρουσίες που βρίσκονται στο γήπεδο, με τη Σερβία να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με εννιά πόντους (48-39) και την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ να δείχνει πως μπορεί να κοντράρει τους "πλάβι" στα ίσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wagbo7v6ep)

Οι κακές επιστροφές της Ελλάδας έδωσαν τη διαφορά στη Σερβία

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ έξω από τα 6.75 με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να ευστοχεί σε συνεχόμενα σουτ και να στέλνει τη διαφορά στο +15 (59-44) με τον Βασίλη Σπανούλη να ζητάει πιο πιεστική άμυνα από τους παίκτες του.

Οι διεθνείς άκουσαν τις εντολές του "Kill Bill" με τον Τόμας Γουόκαπ να διορθώνει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και μ' ένα προσωπικό κρεσέντο μείωσε τη διαφορά στους 8 (60-52) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Σερβία βρήκε στη συνέχεια αρκετό χώρο στο ανοιχτό γήπεδο και έκανε το +9 (65-56) γρήγορα γρήγορα +14 (72-58) στο φινάλε της τρίτης περιόδου, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να κάνει και δοκιμές για να καταλήξει στην τελική 12άδα του για το Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2waoch5x09t)

Φιλική νίκη της Σερβίας που έδειξε τις αδυναμίες της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ

Μ' ένα γρήγορα 4-0 στη τέταρτη περίοδο η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ έδειξε πως μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά ένα 8-0 σερί από την πλευρά των "πλάβι" έφτασε τη διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της (80-62) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2wbl7swge8h)
Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε στο παρκέ τη καλύτερη δυνατή πεντάδα για να μπορέσει να μειώσει τη διαφορά, αλλά οι Σέρβοι είχαν βρει το ρυθμό που ήθελαν και έκαναν απίστευτα πράγματα στο παρκέ με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει το δικό του πάρτι κάτω από τις δύο ρακέτες.

Το τελικό 94-72 αδικεί τις προσπάθειες της Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, αλλά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Βασίλη Σπανούλη να δείξει στους παίκτες του τις αδυναμίες που παρατήρησε στον αγώνα, για να μπορέσει η "Επίσημη Αγαπημένη" να παρουσιαστεί καλύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.