Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 πραγματοποιώντας εμφανίσεις που δεν πείθουν πως θα κατάφερουν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Το απέδειξαν και κόντρα στη Γερμανία όπου παρόλο που επικράτησαν με 92-88 δεν ήταν σε καλή μέρα.

Επικράτησαν στο φινάλε οι Αμερικάνοι στη ματσάρα κόντρα στους Γερμανούς

Η ομάδα του Στιβ Κερ πραγματοποίησε ακόμη μία μέτρια εμφάνιση στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Γερμανία. Οι ΗΠΑ επικράτησαν με 92-88, κάνοντας την ανατροπή στο φινάλε με τον Λεμπρόν Τζέιμς να δίνει ξανά το παρών στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Τα "πάντσερ" ήταν πίσω στο σκορ με επτά πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (41-48), αλλά μ' ένα επιμέρους σκορ 30-20 στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να βρεθούν μπροστά με +3 (71-68) δείχνοντας πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Αμερικάνους.



Κορυφαίος για την "Dream Team" ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, κάνοντας απίστευτα πράγματα κυρίως στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, ενώ την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΗΠΑ πραγματοποίησε ο Τζοέλ Εμπίντ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.



Από τη πλευρά των Γερμανών ο Φραντζ Βάγκνερ σημείωσε 18 πόντους με τον Ομπστ να πετυχαίνει 14 από τη πλευρά του. Στους 13 πόντους σταμάτησαν αμφότεροι οι Σρούντερ και Τάις για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές που μπορούν να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα θα αντιμετωπίσουν στον όμιλο τους τις Σερβία, Νότιο Σουδάν και Πουέρτο Ρίκο, ενώ από τη πλευρά τους τα "πάντσερ" βρίσκονται παρέα με την οικοδέσποινα Γαλλία, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία στο δεύτερο γκρουπ.