Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική Ελλάδος πλησιάζει! Η "γαλανόλευκη" επιστρέφει ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με όνειρα, στόχους και "δίψα" για διάκριση! Ο Βασίλης Σπανούλης που θέλει υπό τις οδηγίες του να δει την "επίσημη αγαπημένη" να φτάνει... ψηλά κατέληξε στη 12άδα που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο Παρίσι.

Η 12άδα της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Χουγκάζ αντί Κώστας Αντετοκούνμπο

Η Εθνική Ελλάδος μετρά... αντίστροφα για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ο Βασίλης Σπανούλης γνωστοποίησε τη 12άδα που θα ταξιδέψει για Γαλλία. Αξίζει να τονιστεί πως όσοι βρίσκονται στην αποστολή θα βιώσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, μιας και η τελευταία φορά που η "γαλανόλευκη" συμμετείχε ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Τη θέση του τραυματία Κώστα Αντετοκούνμπο που τέθηκε νοκ άουτ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρει ο Νίκος Χουγκάζ, ενώ "κόπηκε" ο Μιχάλης Λούντζης. Το πρωί της Τρίτης (23/07) η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει με τσάρτερ από τη Σερβία που βρισκόταν για το φιλικό με προορισμό το Λιλ.


Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

"Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε στο Βελιγράδι τα φιλικά προετοιμασίας και το πρωί της Τρίτης 23/7 (10 π.μ. ώρα Ελλάδας) θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ από τη Σερβία για τη Λιλ και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγών στη “Μπεογκράτσκα αρένα” ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε για τους 12 παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία και αφού είχε προηγηθεί στην Αθήνα η τελική εξέταση του Κώστα Αντετοκούνμπο από τους γιατρούς, που έδειξε ότι δεν μπορούσε να προλάβει τη διοργάνωση και έτσι έμεινε οριστικά εκτός.

Ο Νίκος Χουγκάζ συμπεριλήφθηκε στην ομάδα, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ομάδα και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι 12 που θα ζήσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων, όλοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους, είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Χουγκάζ".


Το Depth Chart της Εθνικής

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Δημήτρης Μωραΐτης.
SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος.
SF: Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Χουγκάζ.
C: Γιώργος Παπαγιάννης.