Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ ξεκινά στις 24 Ιουλίου όπου θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Ίντερ Εσκάλδες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η "Ένωση" που έχει κάνει... θόρυβο με τις μεταγραφές της, στοχεύει να πρωταγωνιστήσει τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη και πρώτο εμπόδιο που έχει να ξεπεράσει είναι η ομάδα από την Ανδόρα.

Οι "κιτρινόμαυροι" κατέθεσαν στην UEFA την λίστα με τους 23 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ματίας Αλμέιδα για την αναμέτρηση, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η ΑΕΚ έχει δικαίωμα για δυο αλλαγές της τελευταίας στιγμές μέχρι και 24 ώρες πριν από την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού.

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τους αγώνες με την Ίντερ Εσκάλδες

Από την ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα ματς με την Ίντερ Εσκάλδες στο Europa Conference League, απουσιάζει τόσο ο Στίβεν Τσούμπερ όσο και ο Ρομπέρτο Περέιρα. Μια αναμενόμενη εξέλιξη καθώς ο Ελβετός επέστρεψε μόλις πριν από μερικές μέρες λόγω της άδειας που είχε εξασφαλίσει μετά τη συμμετοχή του στο Euro 2024 με την εθνική του ομάδα, ενώ ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός καθώς δεν έχει φτάσει ακόμη στο 100% της ετοιμότητας του.

Παράλληλα, από την ευρωπαϊκή λίστα τέθηκαν νοκ άουτ τα δυο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, ο Έρικ Λαμέλα και ο Μόουζες Οντουμπάτζο καθώς αμφότεροι ενσωματώθηκαν πριν από λίγες μέρες στην ομάδα αλλά και λόγω του ότι η μεταγραφή τους ολοκληρώθηκε μετά την κατάθεση της σχετικής λίστας. Εκτός έμεινε και ο Σωτήρης Τσιλούλης σε αντίθεση με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Θωμάς Στρακόσα και Αμπουμπακάρι Κοϊτά που συμπεριλήθηκαν κανονικά από τον Ματίας Αλμέιδα.

Η ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ για τα ματς με την Ίντερ Εσκάλδες: Στρακόσα, Μπρινιόλι, Θεοχάρης, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον, Μάνταλος, Λιούμπισιτς, Γαλανόπουλος, Αμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Κοϊτά, Φερνάντες, Ζίνι.