Με το όνομα του Φακούντο Πελίστρι συνδέθηκε ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ΜΜΕ της Ουρουγουάης! Το "τριφύλλι" υποστηρίζεται ότι συζητά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία ανήκει ο 22χρονος εξτρέμ για να τον αποκτήσει δανεικό με οψιόν αγοράς. Μάλιστα και με τις... ευλογίες του Ντιέγκο Αλόνσο με τον οποίο είχε συνεργαστεί όταν και ήταν στον πάγκο στης εθνικής Ουρουγουάης

Θέλει δανεικό με οψιόν αγοράς τον Πελίστρι ο Παναθηναϊκός λένε στην Ουρουγουάη

Ο Φακούντο Πελίστρι που βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ουρουγουάη, αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο ο οποίος τον θεωρεί ως "εκλεκτό" για την ενίσχυση των άκρων της μεσοεπιθετικής γραμμής των "πρασίνων". 'Αλλωστε γνωρίζει αρκετά τον 22χρονο εξτρέμ από την συνύπαρξη τους στην εθνική Ουρουγουάης. 

"Ο Παναθηναϊκός πάει για δανεισμό με οψιόν αγοράς του Φακούντο Πελίστρι. Είναι μια εισήγηση του πρώην προπονητή της εθνικής Ουρουγουάης, Ντιέγκο Αλόνσο", γράφουν στην Ουρουγουάη. Ο Φελίστρι ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία δεσμεύεται για ακόμη έναν χρόνο με συμβόλαιο και οι "πράσινοι" θέλουν όπως υποστηρίζεται να τον αποκτήσον δανεικό και στην συμφωνία να υπάρξει οψιόν αγοράς.


Ο παίκτης δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα των "κόκκινων διαβόλων" οι οποίοι τον είχαν αποκτήσει το 2020 από την Πενιαρόλ έναντι 8.500.000 ευρώ. Εκτοτε έχει καταγράψει μόλις 24 συμμετοχές, ενώ έχει δοθεί δυο φορές δανεικός. Από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στην Αλαβές όπου κατέγραψε 35 εμφανίσεις, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2024 αγωνιζόταν ως δανεικός στη Γρανάδα όπου σε 15 αγώνες, σκόραρε 2 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ.

Με την Εθνική Ουρουγουάης, ο Πελίστρι μετρά 11 συμμετοχές και 2 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων και σε τρία ματς του Μουντιάλ του 2022Αξίζει να τονιστεί ότι στο... κόλπο βρίσκεται και η Βαγιαδολίδ η οποία είναι από τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωση του. 

Facundo Pellistri - Half Season Highlights | 2023/24