Ο πρωταθλητής Ελλάδος, ΠΑΟΚ ξεκινά την ευρωπαϊκή του πορεία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League όπου μεγάλος στόχος είναι να βρεθεί στην League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πρώτο... εμπόδιο η Μπόρατς Μπάνια Λούκα την οποία και θα υποδεχθεί στην Τούμπα (31/07, 22:00) και τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια παραχώρησαν δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως θα ήταν... υποκριτής αν έλεγε ότι το μυαλό του δεν είναι στη συμμετοχή στο League Stage ωστόσο ανέφερε ότι θα πρέπει να δουν την όλη κατάσταση βήμα... βήμα αρχής γενομένης από το αυριανό ματς. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι ταπεινή και απόλυτα συγκεντρωμένη. "Ο κόσμος δικαιωματικά κάνει όνειρα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε επικεντρωμένοι στο αυριανό ματς", επισήμανε.

Aπό την άλλη, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δήλωσε πως τελευταίος του στόχος με τον ΠΑΟΚ με τον οποίο όπως ανέφερε έχει κερδίσει ο,τι μπορούσε, είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League, ενώ υπογράμμισε πως για τους "ασπρόμαυρους" το πιο σημαντικό είναι το ματς με την Μπόρατς στο οποίο θα πρέπει να είναι συγκεντρώμενοι για να πάρουν όπως σχολίασε το αποτέλεσμα που θέλουν. "Θεωρώ ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία ξανά για να μπούμε στους ομίλους" ,τόνισε.

Λουτσέσκου: "Θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι το μυαλό μου δεν είναι η συμμετοχή στο League Stage"

Για το εάν είναι τα μυαλά των παικτών συγκεντρωμένα στα παιχνίδια: "Μπορώ να σας πω ότι στην προετοιμασία ήταν όλοι συγκεντρωμένοι. Υπήρχε διάθεση, επιθετικότητα και ένταση. Από όλες τις απόψεις ήταν μία καλή προετοιμασία στην Ολλανδία. Έχουμε μιλήσει για το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τέτοιες συνθήκες, ιδίως μετά από μία επιτυχημένη σεζόν, όπως η περσινή.

Όσον αφορά τη μεταγραφολογία, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι με τους υπάρχοντες παίκτες. νομίζω ότι έχουμε αρκετά ώριμους ποδοσφαιριστές για να καταλαβαίνουν πως ότι γίνεται είναι για το καλό της ομάδας και το δικό τους. Έχουμε τη δυνατότητα όντας πιο ώριμοι, να δουλέψουμε για τους στόχους και την προσωπική μας ευτυχία".

Για τα προκριματικά του καλοκαιριού και εάν θα βασιστεί στον κορμό της περσινής σεζόν: "Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί μόνο η παρουσία σου στο γήπεδο δεν εξασφαλίζει το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως από ποιον έχει αντίπαλό σου. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα στη χώρα της. Άρα έχει κάτι αυτός ο σύλλογος.

loutseskou_paok

 

Για το εάν είναι η επόμενη πίστα για τον ίδιο το Champions League: "Πιστεύω ότι θα ήμουν υποκριτής αν έλεγα ότι το μυαλό μου δεν είναι να συμμετάσχω στο League Stage. Πρέπει όμως να τονίσω ότι η παρουσία στον όμιλο είναι πολύ μακριά για την ώρα και σίγουρα είναι ένα όνειρο.

Όπως όμως είπα και πριν αντιμετωπίζουμε μία ομάδα πρωταθλήτρια στη χώρα της, αλλά πρώτος στόχος είναι αν την αποκλείσουμε και να κλειδώσουμε την παρουσία μας σε ευρωπαϊκό όμιλο. Υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν σε εγχώριες διοργανώσεις και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν συνέχεια σε αυτούς τους προκριματικούς γύρους.

Από την άλλη υπάρχουν και αυτές που δεν κερδίζουν συχνά, όπως η Νάπολι που κατέκτησε το πρωτάθλημα και πέρυσι τερμάτισε εκτός Ευρώπης. Υπάρχει το ρίσκο που να μην μπορείς να διαχειριστείς τη νίκη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτή τη φάση και μετά να δούμε τον όμιλο του Champions League".

Πώς βιώνει τη δίψα όλου του οργανισμού: "Ότι λέω το πηγαίνετε προς τον όμιλο του Champions League. Ας δούμε όμως βήμα βήμα ξεκινώντας από το αυριανό παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας έδειξε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις, όπως έκανε και με την Εγκνάτια. Πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί. Ο κόσμος δικαιωματικά κάνει όνειρα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε επικεντρωμένοι στο αυριανό ματς".

Pregame Press Conference:  PAOK FC  Vs Borac Banja Luka – Live PAOK TV

 

Για το εάν είναι παγίδα ή χαλάρωση ότι έχει τρία μαξιλαράκια για να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό όμιλο: "Γιατί να μην το δω ως κάτι θετικό και να το δω ως παγίδα. Ας το δούμε μετά το δεύτεροι ματς με την Μπόρατς. Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας σε όμιλο της Ευρώπης και θα το συζητήσουμε μετά αυτό".

Για το εάν έχει σκεφτεί την ενδεκάδα και εάν υπάρχουν απώλειες: "Μία από την επιτυχία της περσινής σεζόν ήταν η διαχέιριση της ομάδας και η χρησιμοποίηση όσων παικτών ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν παίκτες που ήταν σε ολόκληρη την προετοιμασία και άλλοι που την έχασαν για διαφορετικούς λόγους. Αυτό που σε επιβραβεύει στην τελική είναι η δουλειά και όχι η τύχη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία δυναμική. Δεν υπάρχουν μόνο οι βασικοί, αλλά και όσοι περάσουν αλλαγή και αγωνιστούν για 30 ή 40'".

 

Βιεϊρίνια: "Τελευταίος μου στόχος με τον ΠΑΟΚ η είσοδος στους ομίλους του Champions League"

Για το αν ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος από ποτέ ώστε να αγωνιστεί στο League Stage του Champions League: "Έτσι πιστεύουμε εμείς, έχουμε κρατήσει τον κορμό από την προηγούμενη σεζόν, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και άλλοι έμπειροι παίκτες που έχουν εμπειρία στην Ευρώπη. Οπότε ναι, φέτος θεωρώ ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία ξανά για να μπούμε στους ομίλους. Όμως το πιο σημαντικό για εμάς είναι το αυριανό παιχνίδι γιατί θέλουμε να πάμε βήμα βήμα. Πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι προς παιχνίδι, και το αυριανό είναι το πιο σημαντικό για εμάς".

vierinia_paok

Για το αν η είσοδος στο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μεγάλο απωθημένο του: "Για μένα προσωπικά είναι ο τελευταίος μου στόχος με τον ΠΑΟΚ. Έχω κερδίσει ότι μπορούσα να κερδίσω με τον ΠΑΟΚ. Για μένα προσωπικά είναι ένας από τους στόχους που θέλουν να το πετύχω με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο εγώ, όλοι έχουν στο μυαλό τους ότι αυτό που μας λείπει για να κάνουμε σαν ομάδα και σύλλογος το βήμα είναι να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμη μια ευκαιρία φέτος και δεν θέλουμε να πάει χαμένη".