Η Σερβία είναι μαζί με την Αμερική η ομάδα που θεωρείται φαβορί για να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παρίσι, με το ρόστερ της να είναι γεμάτο από ταλέντο, ποιότητα, ειμπειρία και αστέρες του αθλήματος! Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς γνωστοποίησε τους 12... εκλεκτούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με... μπροστάρη των Νίκολα Γιόκιτς, ενώ στις επιλογές βρίσκονται αναμενόμενα και οι δυο ψηλοί του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ.

Με Γιόκιτς, Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ η 12αδα της Σερβίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σερβία που θα κάνει δυνατή πρεμιέρα κόντρα στις ΗΠΑ την Κυριακή (28/07) στις 18:30, γνωστοποίησε και επίσημα τους παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην 12αδα, με το όνομα του σούπερ σταρ του NBA και των Νάγκετς, Νίκολα Γιόκιτς φυσικά να ξεχωρίζει, όπως και αυτά των Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Βασίλιε Μίσιτς και Αλέκσα Αβράμοβιτς

Οι δυο ψηλοί του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φίλιπ Πετρούσεφ βρίσκονται κανονικά, όπως αναμενόταν στην τελική 12αδα, ενώ ο Νίκολα Γιόβιτς κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έτσι θα ταξιδέψει για Παρίσι. Από την άλλη, ο Πέσιτς "έκοψε" τους Ποκουσέφσκι, Ρίστιτς, Ραντάνοφ και Γιάραμαζ. Υπενθυμίζεται ότι οι Σέρβοι είναι στον όμιλο με τις ΗΠΑ, το Νότιο Σουδάν και το Πουέρτο Ρίκο.

Αναλυτικά η 12αδα της Σερβίας: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Χοκς), Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς), Βασίλιε Μίτσιτς (Χόρνετς), Νίκολα Μιλουτίνοφ, Φίλιπ Πετρούσεφ (Ολυμπιακός), Νίκολα Γιόβιτς (Χιτ), Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Ούρος Πλάβτσιτς (Ερυθρός Αστέρας), Αλέκσα Αβράμοβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς (Παρτίζαν), Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσε).