Η ΑΕΚ θα δώσει την Τετάρτη (24/7) την πρώτη αναμέτρηση με την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες για τον δεύτερο προκριματικό του Conference League, με τον Ματίας Αλμέιδα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου να μιλάει και για τις δυνατές μεταγραφές του Ρομπέρτο Περέιρα και του Έρικ Λαμέλα.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου επεσήμανε φυσικά και το γεγονός πως είναι έτοιμοι να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Ίντερ Ντ' Εσκάλδες για να κάνει η ΑΕΚ το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Για το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στα προκριματικά του καλοκαιριού και πόσο έτοιμη είναι η ομάδα: "Είναι μεγάλη μου χαρά που βρισκόμαστε μαζί και πάλι. Πρέπει να κερδίσουμε για να μπούμε στο League Phase, είναι όλα πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το πρώτο. Θα πάμε να κερδίσουμε την αντίπαλο και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι.

Δεν ξέρω από το 0 έως το 100 πόσο έτοιμοι είμαστε. Η προετοιμασία ήταν καλή, είδαμε μια μεγάλη διαφορά από αυτούς που ξεκίνησαν την πρώτη μέρα σε σχέση με αυτούς που ήρθαν αργότερα. Όσο περνούν οι μέρες η ομάδα θα αποκτήσει τη φόρμα όπως την έχουμε δει. Ελπίζω να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αύριο".

Ο Αλμέιδα για τους Περέιρα, Λαμέλα

Για τη σύνδεση που έχει με τον Λαμέλα και τον Περέιρα: "Νιώθω ιδιαίτερη σχέση για όλους τους παίκτες όχι μόνο για τον Λαμέλα και τον Περέιρα. Είχα ένα ωραίο συναίσθημα γιατί μου ήρθαν στο μυαλό μνήμες. Παίξαμε μαζί για 1-1.5 χρόνο, αυτοί ξεκίνησαν όταν εγώ έκανα τα τελευταία μου παιχνίδια. Πιστεύω ότι ζήσαμε μαζί από τις πιο στενάχωρες στιγμές της Ρίβερ Πλέιτ. Χάρηκα πάρα πολύ που τους είδα πόσο βελτιωθήκαν, μιας που αποφάσισαν να φύγουν από την Αργεντινή και να μείνουν στην Ευρώπη για να κάνουν μια καριέρα.

Υπήρξε μια βελτίωση ως προς το ανθρώπινο κομμάτι. Κατάφεραν να σταθούν σε προβλήματα που δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις. Όταν υπήρξε η πιθανότητα να έρθουν μίλησα μαζί τους, τους είπα πως ζούμε το ποδόσφαιρο ως κλαμπ, τους μίλησα για τους συμπαίκτες τους. Υπάρχουν πράγματα που ζητάω ως προπονητής όσο και αν τους αγαπάω. Είναι φίλοι και μου άρεσε ότι και οι δύο θέλουν να νικάνε. Είναι στα χέρια μας ώστε να τους έχουμε έτοιμους για να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα υπάρξει ο ίδιος ανταγωνισμός, όπως συμβαίνει".

Η αποκάλυψη του Ελίασον για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ


Ο Νίκλας Ελίασον εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων είπε: "Θα πω ότι είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ. Από όταν ήρθα εδώ εγώ και η οικογένειά μου νιώθουμε ευγνώμονες για όσα ζήσαμε. Εγώ και το κλαμπ έχουμε έρθει σε επαφή και θα υπάρξει επέκταση του συμβολαίου ενός έτους".