Η οικογένεια της ΑΕΚ τίμησε τον Κώστα Νεστορίδη και τον Μίμη Παπαϊωάννου με τα δύο αγάλματα τους που βρίσκονται πλέον σε περιβάλλοντα χώρο της OPAP Arena. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το απόγευμα κι εκεί ήταν ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Παρευρέθηκαν επίσης, οι οικογένειες των εκλιπόντων ιστορικών μορφών του συλλόγου. Μάλιστα, η σύζυγος του Κώστα Νεστορίδη, Ελένη, όταν πλησίασε και είδε από κοντά το άγαλμα δάκρυσε συγκινημένη.

aek_1
aek_2
aek_3
aek_4
aek_5
aek_6
aek_7
aek_8


Ηλιόπουλος: Δύο τεράστιοι άνδρες της ΑΕΚ


O πρώτος που πήρε το λόγο και μίλησε στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων των αγαλμάτων των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου ήταν ο Μάριος Ηλιόπουλος. Διαβάστε όλα όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Είναι μεγάλη μας χαρά. Είναι μεγάλη μας η τιμή, για τους δυο αυτούς τεράστιους άνδρες του κόσμου της ΑΕΚ. Ο Μίμης Παπαϊωάννου, το μεγάλο 10άρι της ΑΕΚ, ο μαέστρο της ομάδας, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του αιώνα. Ο Κώστας Νεστορίδης: το 9άρι, ο γκολτζής. Στατιστικά οι μεγάλες ψυχές της ΑΕΚ. Βλέπουμε σήμερα ότι γινόμαστε σκλάβοι του χρήματος. Πρέπει το χρήμα να είναι ο δικός μας σκλάβος. Το χρήμα χαλάει αξίες και μεγάλα πράγματα. αυτά τα μεγάλα πράγματα που απέδειξε τόσο Νεστορίδης, οσο και ο Παπαϊωάννου.

Λείπει σήμερα η ανιδιοτελής αγάπη. Η αγάπη για το γείτονά σου. Για τον άνθρωπο που μένει κοντά σου, ακόμα και τον άνθρωπο που δεν γνωρίζεις. Για μία καλημέρα, για ένα χαμόγελο, για μία θετική έμπνευση. Η ομάδα αυτή έχει ένα χάρισμα. Και ένα χάρισμα που σέβεται και προστατεύει το σύμπαν.

Εχει μια ιστορία που βγαίνει μέσα από τη μετανάστευση, τους πολέμους, το Βυζάντιο, την Αγιά Σοφιά. Όλα αυτά δημιουργούν μία διαφορετικότητα που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ομάδα της Ελλάδος.

Μπορεί οι άλλες ομάδες να έχουν αθλητική ιστορία, αλλά αυτή την ιστορία με αυτό το πάθος και το χάρισμα καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί και προφανώς – δεν θα μπορέσει στο τέλος να φτάσει, αυτό που έχουμε εμείς. Αυτά τα δυο αγάλματα που θα δούμε είναι τόσο πολύτιμα, όσο οι λέξεις δόξα, περηφάνια, αφοσίωση. Θα μας θυμίζουν τώρα και για πάντα αυτούς τους δυο τεράστιους άνδρες της ΑΕΚ. Ευχαριστούμε Μίμη. Ευχαριστούμε Κώστα".

Μελισσανίδης: Έγιναν ΑΕΚτζης από τον Νεστορίδη


Από την μεριά του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, υπογράμμισε:

"Να πω κι εγώ δυο λόγια. Ήταν η τελευταία δέσμευση που είχα δώσει σε αυτούς τους δυο μεγάλους ποδοσφαιριστές, ότι όταν θα γίνει αυτό το γήπεδο, έξω απ’ αυτό θα μπουν δυο αγάλματα.

Μεγάλωσα με αυτούς τους δυο παίκτες. Συμπωματικά είναι και δυο Πόντιοι. Τους είχα ιδιαίτερη αδυναμία.

Για μένα υπήρξαν οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές της χώρας. Δεν το συζητάμε για το σύλλογο. Έγινα ΑΕΚτζής από τον Κώστα Νεστορίδη. Εχουμε χώρο να μπουν αγάλματα κι άλλα: του Θωμά Μαύρου, του Στέλιου Μανωλά. Κάναμε ένα χρόνο να τα χτίσουμε! Ήρθε η στιγμή οι οικογένειές τους να τραβήξουν το σεντόνι".