Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή τον Κέντρικ Ναν έδωσε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό AKTOR για να κατακτήσει τη Euroleague. Οι "ερυθρόλευκοι" επέλεξαν τελικά τον Ίγκνας Μπραζντέικις με τον Λιθουανό να μην επιβεβαιώνει τις προσδοκίες και να επιστρέφει πίσω με μεταγραφή στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στη Ζαλγκίρις ο Μπραζντέικις και παραμένει στη Euroleague 

Το γεγονός πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε "κυκλώσει" το όνομα του Κέντρικ Ναν στη περσινή μεταγραφική περίοδο είναι γεγονός. Οι τραυματισμοί στην αρχή της χρονιάς όμως έκαναν τον Ολυμπιακό να αφήσει την περίπτωση του Αμερικάνου γκανρτ και να ασχοληθεί με τον Ίγκνας Μπραζντέικις.

Ο Λιθουανός γκαρντ είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της χώρας του στο Μουντομπάσκετ 2023 και τράβηξε τα βλέμματα των "ερυθρολεύκων" που κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν, πληρώνοντας μάλιστα ένα buy out για να τον κάνουν κάτοικο Πειραιά.

Ο Μπραζντέικις δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, καθώς με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 6,5 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ στη Basket League, ενώ στη Euroleague τα νούμερα του ήταν ακόμη χειρότερα ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 3,6 πόντους, 1,7 ριμπάουντ.



Το γεγονός αυτό έκανε τον Ολυμπιακό να ψάξει να βρει τρόπο να τον αποδεσμεύσει με τη Ζαλγκίρις Κάουνας να περιμένει στη... γωνία για να τον αποκτήσει ξανά, με τον Λιθουανό να επιστρέφει στην πατρίδα του και να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών.