Μπορεί η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 να είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:30, αλλά το μεγαλύτερο ραντεβού του καλοκαιριού ξεκινάει με το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι να ξεχωρίζουν στις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Ξεκινάει το ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με την Αργεντινή του Έσε να ξεχωρίζει

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών, ειδικά μετά τη λήξη του Euro 2024. Το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι είναι τα πρώτα αθλήματα που κάνουν την αρχή για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Στην πρώτη ημέρα υπάρχουν σπουδαία παιχνίδια με την Αργεντινή του Χαβιέ Ματσεράνο να αντιμετωπίζει το Μαρόκο σ' έναν αγώνα με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την παρουσία του Σαντιάγκο Έσε στην ενδεκάδα της "αλμπισελέστε".

Ο κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού ήταν από τις πρώτες επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, με τους "ερυθρόλευκους" να δίνουν το πράσινο φως στον ποδοσφαιριστή για να βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας και να εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν - αν και οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι αγώνας μπάσκετ κι όχι ποδοσφαίρου - είναι εκείνη ανάμεσα στη Γαλλία και τις ΗΠΑ (22:00) , με τους οικοδεσπότες να είναι ένα από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 της ημέρας:

16:00 ΕΡΤ 3 Αργεντινή - Μαρόκο Ολυμπιακοί Αγώνες Ποδόσφαιρο
18:00 ΕΡΤ 3 Γουινέα - Νέα Ζηλανδία Ολυμπιακοί Αγώνες Ποδόσφαιρο
20:00 ΕΡΤ 3 Ιαπωνία - Παραγουάη Ολυμπιακοί Αγώνες Ποδόσφαιρο
22:00 ΕΡΤ 3 Γαλλία - ΗΠΑ Ολυμπιακοί Αγώνες Ποδόσφαιρο