Η εικόνα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στη Σερβία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με την απουσία του Νικ Καλάθη να παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο ομογενής γκαρντ έκανε αποθεραπείες αλλά θα είναι έτοιμος για τη πρεμιέρα κόντρα στον Καναδά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Νικ Καλάθης: "Θέλω να τελειώσω στο γήπεδο με την Εθνική ομάδα"

Ο Νικ Καλάθης είναι από τους πιο παλιούς παίκτες της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ που θα βρεθούν στη Λιλ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο ομογενής γκαρντ μαζί με τον αρχηγό, Κώστα Παπανικολάου είναι εκείνοι που έχουν την εμπειρία για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Οι δύο αυτοί παίκτες έχουν αποδείξει περίτρανα την αγάπη τους για το εθνόσημο, προσπαθώντας να δώσουν το παρών σε κάθε διοργάνωση αψηφώντας την κούραση τους. Ο Καλάθης στις δηλώσεις του πριν την έναρξη της διοργάνωσης αναφέρθηκε στην επιθυμία του να βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και πως θέλει να αποχωρήσει από την Εθνική μέσα στο παρκέ.

"Ναι, από την αρχή, δε νομίζω ότι υπάρχει αθλητής που να μην την ονειρεύεται. Και ξέρεις, μπορεί με την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα να πανηγυρίσαμε ένα μετάλλιο στην Πολωνία, αλλά η επιθυμία ήταν πάντα μεγάλη και να που τώρα θα το ζήσω. Είμαι μάλιστα πολύ ενθουσιασμένος που θα το ζήσω με αυτούς τους τύπους εδώ πέρα, είμαστε πραγματικά καλά μαζί και θα το απολαύσουμε.

Οχι φίλε, θέλω να τελειώσω στο γήπεδο με την Εθνική ομάδα. Μου αρέσει να είμαι εδώ, το κάνω επειδή το θέλω, είναι πάντα ωραία στην Εθνική, να παλεύουμε για τον στόχο. Ολοι όσοι είμαστε εδώ κάθε χρόνο το κάνουμε επειδή θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, να δώσουμε χαρά στους ΕΛληνες και σε εμάς για την προσπάθειά μας."

Νικ Καλάθης: Θα είμαι γεμάτος με την Εθνική με ακόμα ένα μετάλλιο"

Στη συνέχεια ο νέος παίκτης της Μονακό σχολίασε το γεγονός πως δεν είναι "γεμάτος" από την παρουσία του με την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ και θέλει ένα μετάλλιο αλλά και στις λεπτομέρειες που υπήρξαν και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάτι η "φουρνιά" που θα βρεθεί στη Γαλλία.

"Οκ, ναι, ίσως μπορούσε αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις οι αντίπαλοι είναι δυνατοί και δε σου χαρίζουν κάτι. Δεν ήρθε κάποια επιτυχία, αλλά δε σταματήσαμε και ποτέ να προσπαθούμε και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

Την ταυτότητα ναι, αυτοί θα είμαστε, να προσπαθούμε μέσα από δυνατή άμυνα να τρέξουμε το γήπεδο και να έχουμε καλές επιθετικές επιλογές. Εχουμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και μέρες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε όταν αρχίσουν τα ματς στη Λιλ,

Οχι γεμάτος, όχι. Ευχαριστημένος από όσα έχω ζήσει, αλλά γεμάτος θα πω με ένα ακόμα μετάλλιο. Πιστεύω ότι προλαβαίνω με αυτούς εδώ στο ξαναλέω, είμαστε ενωμένοι, δυνατή ομάδα, κάτι καλό μπορούμε να πετύχουμε."