Η νέα χρονιά στη Εuroleague αναμένεται να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη με τις ομάδες να ενισχύονται σημαντικά στις μεταγραφές, καθώς η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε σε συμφωνία με τον Φαμπιάν Κοζέρ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ απέκτησε τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

Μεταγραφή με εμπειρία στη Euroleague ολοκλήρωσε η Αρμάνι Μιλάνο αποκτώντας τον Κοζέρ

Ένας από τους παίκτες - κλειδιά της Ρεάλ Μαδρίτης τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ, με τον Γάλλο γκαρντ να έρχεται από το... πουθενά σε κρίσιμα παιχνίδια και με τα τρίποντα ή τις άμυνες του να δίνει σημαντικές βοήθειες στη "Βασίλισσα".

Μετά από επτά χρόνια παρουσίας στους "μερέγχες" πήρε την απόφαση να αποχωρήσει και να ψάξει κάπου αλλού για να συνεχίσει τη καριέρα του, με την Αρμάνι Μιλάνο να κινείται για την απόκτηση του και να συμφωνεί τελικά με τον παίκτη.

Ο Κοζέρ αποτελεί την έβδομη φετινή μεταγραφική προσθήκη για την ιταλική ομάδα, η οποία θα έχει αρκετά αλλαγμένο ρόστερ τη χρονιά στη Euroleague, με τους Τζος Νίμπο και Ζακ Λεντέι να ξεχωρίζουν από τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.


Από την Μπαρτσελόνα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Γιοκουμπάιτις που μένει στη Euroleague 

Μία ακόμη ομάδα που θα έχει σχεδόν τελείως διαφορετικό ρόστερ τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η "ομάδα του Λαού" έχει αποχαιρετήσει πολλούς σημαντικούς παίκτες που την οδήγησαν τη περσινή χρονιά μέχρι τα Playoffs της Euroleague.

Χαρακτηριστικές αποχωρήσεις είναι εκείνες του Λορέντζο Μπράουν για τον Παναθηναϊκό AKTOR, αλλά και τον Μπάλντουιν και Κόλσον για την Φενερμπαχτσέ, διαλύοντας με αυτόν τον τρόπο τον κορμό τον οποίο είχαν χτίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας από τους παίκτες που θα ενισχύσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, με τον Λιθουανό γκαρντ να επιλέγει τελική την ομάδα από το Ισραήλ κι όχι τη Ζαλγκίρις Κάουνας που βρέθηκε πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει από τη Μπαρτσελόνα.



Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Γιοκουμπάιτις είχε 5,3 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ στη Euroleague ενώ στην ACB με περισσότερο χρόνο συμμετοχής ολοκλήρωσε τη σεζόν με 7,4 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ έχοντας και 48,6% στα τρίποντα.