Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε από τα ταμεία της πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για να κάνει μεταγραφή. Απευθείας, η απόκτηση του 24χρονου Τετέ γίνεται η ακριβότερη έπειτα από το καλοκαίρι του 2009 και τον πολυμετοχικό. Συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" θα δώσουν αυτά τα χρήματα στη Γαλατάσαραϊ. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή. 


Ο Τετέ ήθελε μία ομάδα που θα του δώσει το χρόνο συμμετοχής που δεν είχε στη Γαλατάσαραϊ. Ο Ντιέγκο Αλόνσο ασφαλώς και συμφώνησε στην απόκτησή του. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε το 2008 από την Γκρέμιο. Τυπικός Βραζιλιάνος, ανηφόρισε στην Ουκρανία για να φορέσει τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το 2019 ήταν νεαρός και παρ' ότι σχετικά έπαιζε με τους Λουίς Κάστρο και Ρομπέρτο ΝτεΖέρμπι στον πάγκο, ο πόλεμος τον έδιωξε από τη χώρα. Μετακόμισε στη Λυών τον Μάρτιο του 2022 και έμεινε στη Γαλλία για σχεδόν ένα χρόνο, όταν και έφυγε για να κλείσει τη σεζόν στη Λέστερ. 

Το καλοκαίρι πήγε στη Γαλατάσαραϊ. Φόρεσε τη φανέλα της 45 φορές (τρία γκολ και έξι ασίστ), αλλά μόλις τρεις ξεκίνησε και τελείωσε ένα παιχνίδι, δις για το Κύπελλο Τουρκίας και μία φορά για το πρωτάθλημα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xwn9xbriup)

Παναθηναϊκός: "Κοιτάζει" Τετέ για Μπότεφ


Ο Παναθηναϊκός βάζει έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του. Μάλιστα, μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και πίσω από φορ. Ως μοναδικός προωθημένος χρησιμοποιείται από σπανίως έως ποτέ.

Οι "πράσινοι" παλεύουν για να ανακοινώσουν τον ποδοσφαιριστή όσο πιο σύντομα γίνεται, προκειμένου να είναι στη διάθεση του Ντιέγκο Αλόνσο για τη ρεβάνς του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League με την Μπότεφ στο Πλόβντιβ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 25 Ιουλίου (21:00) τους Βούλγαρους στο πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν.