Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην Τούμπα, 3-2, παρ' όλα αυτά ο "δικέφαλος του Βορρά" θα έχει δύσκολη αποστολή την Τετάρτη 31 Ιουλίου (21:00) στη Βοσνία, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, εκεί που θα περιμένει πιθανότατα η Μάλμε. 

ΠΑΟΚ-Μπόρατς: Οι πολλαπλοί ρόλοι του Κουλιεράκη


Ο "δικέφαλος του Βορρά" μπήκε με γκολ στο παιχνίδι, ευτυχώντας να σκοράρει στην πρώτη τελική του. Κόρνερ και διαγώνια κεφαλιά του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στο 17'. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε σε ιδανικό διάστημα για τέτοιο παιχνίδι, μόνο που το δράμα δεν έλειψε. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο σκόρερ, από έλλειψη συνεννόησης με τον Ζόαν Σάστρε, έπεσε πάνω στον Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος είχε βγει για να μπλοκάρει και του πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια με τα... χέρια. 


paok_borac_penalty



Αρχικά δεν δόθηκε κάτι, αλλά ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση και χρέωσε τον ΠΑΟΚ με πέναλτι. Ο Σεμπαστιάν Ερέρα, που ανέλαβε την εκτέλεση, ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. 

Ωστόσο, ο κεντρικός αμυντικός του "δικεφάλου" δεν αγχώθηκε. Στο 39', σε φάση δεύτερης κατοχής, φρόντισε να καλύπτεται. Έτσι, έμεινε χωρίς να τον μαρκάρουν σε καίριο σημείο μέσα στην περιοχή. Αφού ο Σισκόβσκι απέκρουσε το σουτ του Οζντόεφ, ο Κουλιεράκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

ΠΑΟΚ-Μπόρατς: Το πλήγμα και το συνετό δεύτερο ημίχρονο 



Η Μπόρατς δεν τα παράτησε. Η πίεση του Βούκοβιτς στον Τάισον, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, απέδωσε. Η σέντρα του είχε εν τέλει αποδέκτη τον Κουλασίν, αφού ο Λούκιτς άφησε την μπάλα. Το 2-2 με το διαγώνιο σουτ έφερε παγωμάρα. 

Ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον, βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο πολύ συγκεντρωμένος. Δεν επρόκειτο μόνο για το γεγονός ότι βρήκε σκορ με τον άλλο στόπερ του, τον Εκόνγκ, που πάλι με το κεφάλι σκόραρε στο 51', αλλά πως δεν άφησε την αντίπαλό του να τον απειλήσει. 

Αντιθέτως, η αναζωογόνηση ήταν γεγονός με Κωνσταντέλια και Σαμάτα. Ο Τάισον ένιωσε πιο ελεύθερος και έκανε εξαιρετικό δεύτερο μέρος. Μάλιστα, ο Κουλασίν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας της ομάδας του, στο 73'. Ο ΠΑΟΚ έκανε πέντε τελικές εντός εστίας. Μπορεί να ελπίζει το αμυντικό πλάνο να δουλέψει στην άλλοτε πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας.  


ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Τόμας.
Μπόρατς: Σισκόβσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μάιερς, Κβρζιτς, Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς, Κουλασίν, Λούκιτς.