Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι, πια, πλήρως ελεύθερος και απομένει μόνο η ανακοίνωση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το γαϊτανάκι που ξετύλιξε η ανταλλαγή των Σακραμέντο Κινγκς με τους Τορόντο Ράπτορς, δεν κυλάει άλλο. Ο Βούλγαρος πάουερ φόργουορντ, περιζήτητος σε κάθε γωνιά της Ευρώπης -και στη μέση της- επιστρέφει στο Φάληρο. 

Οι Ράπτορς τον αποδέσμευσαν το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου και το διάστημα των 48 ωρών, που είχε δικαίωμα να του κάνει άλλη ομάδα του NBA πρόταση, πέρασε. Αυτό σημαίνει ότι ο 28χρονος παίκτης είναι πια ελεύθερος. 

Ολυμπιακός: Το ηγεμονικό συμβόλαιο

Ο Βεζένκοφ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό. Θα υπογράψει κλειστό πενταετές συμβόλαιο. Αυτό, μάλιστα, θα του αποφέρει το ογκώδες, σε κάθε διάσταση, ποσό των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα μπόνους επίτευξης στόχων, που δεν θα περιλαμβάνονται στην αμοιβή των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, οι συνολικές απολαβές του θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προφανώς -και επί τη ευκαιρία της απόρριψης της πιο μεγάλης πρότασης του Παναθηναϊκού AKTOR- θα τον ανακοινώσει μετά δόξης και τιμής. Αυτό θαα γίνει την Πέμπτη, 25 Ιουλίου. Δηλαδή πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ούτως ή άλλως, η ΚΑΕ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ στις 15:00. Φυσικά, σε αυτήν θα γίνει η ανακοίνωση. 

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έκανε το tweet που προλογίζει την παρουσίασή του. Οι "ερυθρόλευκοι" έντυσαν ένα διακόπτη με τη φωνή του... Βασίλη Καρρά. Αν μη τι άλλο, θα επιδιώξουν να το κάνουν όσο πιο εντυπωσιακό μπορούν.