Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά, αλλά θα βρει στο δρόμο της τεράστιους αντιπάλους στον όμιλο της αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση. Κάτι που αποδεικνύεται και από τη θέση της στο Power Ranking της FIBA.

Στην 8η θέση των Power Ranking της FIBA η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η κακή εμφάνιση και η ήττα της Ελλάδας από τη Σερβία στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στοίχισε δύο θέσεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότητα στο Power Ranking της FIBA, "πέφτοντας" από την έκτη θέση τελικά στην όγδοη.

Αξιόλογη άνοδο έχει το Νότιο Σουδάν, το οποίο μετά την απίστευτη εμφάνιση και την ήττα στο... νήμα από τις ΗΠΑ "σκαρφάλωσε" τρεις θέσεις και φιγουράρει στην 9η ρίχνοντας αντίστοιχα στην τελευταία το Πουέρτο Ρίκο που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο.

Την πρωτιά συνεχίζει να διατηρεί η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς παρά τις άσχημες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2023, Γερμανία.

Εκείνη που "κατρακύλησε" ήταν η οικοδέσποινα Γαλλία, καθώς δεν παρουσίασε το πρόσωπο που περίμεναν οι περισσότεροι δείχνοντας αρκετές αδυναμίες στον τρόπο παιχνιδιού της, με τη Σερβία να κλείνει την πρώτη τριάδα και τους "τρικολόρ" να βρίσκονται πλέον στην έκτη θέση.