Παράπονα για ελλείψεις τροφίμων έκαναν αρκετοί αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για μικρές μερίδες που δεν αρκούν, ενώ σύμφωνα με τη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe, αρκετοί αθλητές παραπονέθηκαν ότι οι μερίδες, που τους σέρβιραν για πρωινό την Τετάρτη, ειδικά τα αυγά αλλά και τα ψημένα κρέατα είναι ανεπαρκή.

Η εταιρεία catering Sodexo Live!, που συνεργάζεται με το Ολυμπιακό Χωριό, επιβεβαίωσε την «πολύ υψηλή ζήτηση» συγκεκριμένων τροφίμων και ανακοίνωσε ότι «οι όγκοι θα αυξηθούν», προκειμένου «να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών» που μετέχουν στους Αγώνες στο Παρίσι.

«Μας ζητήθηκε να αυξήσουμε τις αρχικά προγραμματισμένες ποσότητες, πράγμα που θα πράξει ο όμιλος», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Carrefour, που είναι επικαφαλής της τροφοδοσίας με φρέσκα τρόφιμα του Ολυμπιακού Χωριού.

H σίτιση 15.000 αθλητών από 208 κράτη και υπερπόντια εδάφη τους είναι από μόνη της ένα τεράστιο εγχείρημα.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι θα τρώνε οι αθλητές

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων το Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού έχει προγραμματίσει να σερβίρει 40.000 γεύματα ημερησίως, συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια, όσο δηλαδή αντιστοιχεί στις μερίδες που σερβίρονται σε δέκα μουντιάλ!

Οι αθλητές που φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι έχουν πρόσβαση σε έξι χώρους εστίασης, όπου σερβίρονται γεύματα με πηγή έμπνευσης τη γαλλική κουζίνα, την ασιατική, εκείνη της Αφρικής και της Καραϊβικής και πολυεθνική με 500 διαφορετικές συνταγές σχεδιασμένες να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα.

How the Olympics Feeds 15,000 Athletes as the World’s Largest Restaurant


Mε έμφαση στην ποιότητα και τις διατροφικές ανάγκες των αθλητών τα μενού για το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών εργασίας με στόχο τη μείωση κατά το ήμισυ του αποτυπώματος άνθρακα των παραγόμενων γευμάτων κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σε σύγκριση με εκείνους στο Λονδίνο το 2012. Ως εκ τούτου το ένα τέταρτο όλων των συστατικών θα προέρχεται από μια ζώνη ακτίνας 250 χιλιομέτρων γύρω από το Παρίσι και το 20% θα είναι πιστοποιημένα βιολογικό. Τα κρέατα, τα γάλατα και τα αυγά θα είναι από τη Γαλλία και το ένα τρίτο των τροφίμων θα είναι φυτικής προέλευσης.

Στο Ολυμπιακό Χωριό έχουν τοποθετηθεί διακόσια δοχεία με κάνουλες, από τα οποία οι αθλητές θα μπορούν να σερβίρονται νερό, χυμό και αναψυκτικά, ενώ τα ποτήρια και τα σερβίτσια τους θα είναι επαναχρησιμοποιούμενα.

How to feed 15,000 athletes at #Paris2024 | Allianz – Ready. Paris. Go.