O Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς την Μπότεφ Πλόβντιβ για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα και προηγήθηκα με 2-0 στο ημίχρονο χάρις στα γκολ των Γερεμέγεφ και Μπακασέτα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός παρόλο που ξεκίνησε δυνατά, "σίγησε" μετά το 70ο λεπτό δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Βουλγαρίας να μειώσει σε 2-1 και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο επιθετικά για τον Παναθηναϊκό - Με κενά στην άμυνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε στο 8ο μόλις λεπτό να βρει το γκολ που έψαχνε με τον Γερεμέγεφ να εκμεταλλεύεται την βαθιά μπαλιά του Μλαντένοβιτς και με ωραίο τελείωμα που κόντραρε κιόλας έκανε το 1-0 για τους "πράσινους".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ytskminswh)
Πέντε λεπτά αργότερα το σέντερ φορ του "τριφυλλιού" έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο προσωπικό γκολ του, με τον Μαντσίνι να κάνει την κίνηση από δεξιά, να βρίσκει με πολυ ωραία σέντρα τον Σουηδό επιθετικό αλλά το πλάσε του πήγε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Μπότεφ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ytvpbh5kpt)
Οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, την ώρα που στο γήπεδο βρισκόταν το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα, ο Τετέ, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και έδειξε τα πρώτα δείγματα από το σπουδαίο ταλέντο του πριν αρχίσει η αναμέτρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yu3kzrfidl)
Ο Γερεμέγεφ ήταν ο κίνδυνος θάνατος για την εστία της Μπότεφ, αλλά τα τελειώματα του δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά, με τον Σουηδό επιθετικό να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στο 21ο λεπτό αλλά η προβολή του ήταν άσχημη με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yu86o46ln5)
Στη συνέχεια οι "πράσινοι" έδειξαν να χαλαρώνουν με τη Μπότεφ να χάνει κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά ο Τάσος Μπακασέτας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Τζούρισιτς και με πολύ δυνατή εκτέλεση έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yuilo0rbdd)

Μείωσε η ανεβασμένη Μπότεφ με λάθος του Βιλένα

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο "χαλαρός" με αποτέλεσμα η Μπότεφ να πάρει χώρο στ γήπεδο και να πιέζει για να μειώσει. Την πρώτη πάντως μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους την είχαν οι "πράσινοι" με τον Βαγιαννίδη να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yv50di8309)
Η ομάδα από τη Βουλγαρία απειλούσε με στημένες φάσεις αν και η μπάλα δεν κατέληγε τελικά στην εστία του Ντραγκόφσκι που ήταν σε ετοιμότητα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τρίτο γκολ με τον Τζούρισιτς, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Γερεμέγεφ στη φάση στο 60ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yv9jkvqav5)
Την ώρα που έδειχναν οι "πράσινοι" πως έλεγχαν ξανά τον έλεγχο του αγώνα, ήρθε ένα λάθος του Βιλένα στη μεσαία γραμμή για να δώσει την ευκαιρία στη Μπότεφ για να μειώσε σε 2-1 στο 70ο λεπτό χάρις στο γκολ του Κορόσεκ που εκμεταλλεύτηκε τη παράλληλη πάσα του Σέκουλιτς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yvkvrhzv8h)

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός - Ακυρωμένο πέναλτι από το VAR η Μπότεφ

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές για να μπορέσει η ομάδα του να βρει και τρίτο γκολ για να αισθανθεί πιο "άνετα" ενόψει της ρεβάνς στη Βουλγαρία, με τον Μαξίμοβιτς να δημιουργεί την ευκαιρία του Τζούρισιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου βρήκε το δοκάρι του Ίγκονεν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yvoiv7t2z5)
Στο 84ο λεπτό ο Παναθηναϊκός παραλίγο να καταστρέψει ό,τι είχε χτίσει σε όλο το παιχνίδι, καθώς το λάθος του Γεβντάι τελικά δε στοίχισε στους "πράσινους" με το VAR να παίρνει πίσω το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στη παράβαση του Ντραγκόσφκι.


Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένγκεφελντ, Γεβντάι, Μλαντένοβιτς, Βιλένα, Αράο, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ

Μπότεφ: Ίγκονεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Ετό, Περέρα, Ακέρε, Ποπόβ, Νουατσούκου, Ουτζά