Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν παρά το γεγονός πως την Παρασκευή (26/7) θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης στο Σηκουάνα. Το τουρνουά του ράγκμπι ήταν από αυτά που ξεκίνησαν ήδη και το απίθανο ήταν πως στον αγώνα Σαμόα - Ιαπωνία, στο "Σταντ Ντε Φρανς" βρέθηκαν 80.000 φίλαθλοι.



Το γήπεδο είχε "φορέσει τα καλά του" και οι διοργανωτές έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως πρέπει να προωθούν τα αθλήματα. Γενικά πάντως το ράγκμπι είναι από τα αθλήματα που παρακολουθούν οι Γάλλοι αλλά έχει και φανατικούς υποστηρικτές σε όλο τον πλανήτη. Και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 φαίνεται πως θα είναι από τα αθλήματα που θα κλέψουν την παράσταση.



Αναφορικά με το ματς Σανόα Ιαπωνία, περιμετρικά του σταδίου είχε τοποθετηθεί μωβ χαλί και οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να ξεσηκώνουν τους θεατές με διάφορους τρόπους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ξεκίνησε η βροχή στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν επηρέασε τον κόσμο να υποστηρίξει με θέρμη τις προσπάθειες των αθλητών.

Το sold out στο παιχνίδι πάντως δεν αποτελεί είδηση, καθώς οι Γάλλοι έχουν εξαντλήσει σχεδόν όλα τα εισιτήρια. Για την ιστορία η Σαμόα νίκησε 42-7 την Ιαπωνία.