Η "μαγεία" των Ολυμπιακών Αγώνων κρύβει πολλές πτυχές. Αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και κάπως έτσι γράφονται οι πιο όμορφες ιστορίες. Ιστορίες που θα μνημονεύονται για πάντα. Πέρα από το αμιγώς αθλητικό κομμάτι που κυριαρχεί υπάρχει και αυτό της μόδας. Η μόδα η οποία... συναντά τον αθλητισμό και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους σχεδιαστές των στολών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μόδα μιλά στην ψυχή και φυσικά στέλνει πολλά μηνύματα. Μέσω των ενδυμάτων "μιλούν" οι συμβολισμοί Εθνών και αναδεικνύονται οι διαφορετικές και ξεχωριστές στολές ορισμένων χωρών για την τελετή έναρξης, λήξης αλλά και αυτές που φορούνται στα βάθρα και στις αθλητικές εκδηλώσεις είναι ένας τρόπος να δείξουν την ιστορία με μοναδικό τρόπο.

Η υπερηφάνεια για το Έθνος και η εκπροσώπηση του εθνόσημου είναι οι... οδηγοί των σχεδιαστών και των κορυφαίων brand που στόχος τους είναι να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θα πρεσβεύουν οι αθλητές για την χώρα τους οι αθλητές. Οι πέντε κορυφαίες στολές της τελετής έναρξης και λήξης "παραμιλούν" με την δημιουργία τους και είναι έτοιμες να μαγνητίσουν τα βλέμματα όλων.

Οι εμφανίσεις της Ελλάδας στην παρέλαση

Η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Η Ελλάδα που έχει προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις στον αθλητισμό θα παρελάσει πρώτη στην φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Σηκουάνα, και οι αθλητές μας θα εμφανιστούν με στολές της ελληνικής εταιρίας αθλητικού ρουχισμού 4F. 

Οι Έλληνες αθλητές που θα καταθέσου τη ψυχή τους για ένα μετάλλιο, θα φορούν ενδύματα σε απλή γραμμή και τα κυρίαρχα χρώματα θα είναι το μπλε και το λευκό όπως η σημαία μας.Όλες οι στολές είναι άψογες, είτε πιο casual είτε πιο κομψές και δημιουργήθηκαν έτσι ώστε οι αθλητές να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό τιμώντας παράλληλα την χώρα τους.


ellada_olympiakoiagwnes


Η ιδιαίτερη στολή της Αϊτής

Η ξεχωριστή στολή της Αϊτής για την τελετής έναρξης της Αϊτής σχεδιάστηκε από την Αϊτινή-Ιταλίδα σχεδιάστρια Στέλλα Ζιν και αντιπροσωπεύει την ομορφιά, τη δύναμη και την τέχνη της χώρας της Καραϊβικής. Μάλιστα, στην στολή υπάρχουν τα έργα του Αϊτινού ζωγράφου Φιλίπ Ντοντάρτ με τη γυναικεία φούστα σε Α γραμμή και το ανδρικό παντελόνι και κασκόλ τα οποία συνδυάζονται άψογα με το μπλε και το λευκό.


Οι γυναίκες είναι ντυμένες με πουκάμισα σαμπρέ υφαντά από την Αϊτή, που αντιπροσωπεύουν την παράδοση της χώρας στην παραγωγή chambray, ενώ το ανακυκλωμένο ύφασμα είναι η βάση του γυναικείου λευκού μπλέιζερ με κοντομάνικα, και φέρει το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αϊτής. 

Σε ότι αφορά το ανδρικό μπλε σακάκι είναι εμπνευσμένο από τα πουκάμισα της Αϊτής Guayabera, το οποίο περιέχει το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αϊτής και από κάτω ένα πουκάμισο με μπλε ρίγες.

aith_olympiakoiagwnes


Η στολή της Μογγολίας που "κόβει" την ανάσα

Εντυπωσιακές στολές που μαγνητίζουν τα βλέμματα! Οι στολές της τελετής έναρξης και λήξης της Μογγολίας δημιουργήθηκαν από τα τρία αδέλφια Michel & Amazonka και κάθε στολή η οποία για να κατασκευαστεί χρειάστηκε κατά μέσο όρο 20 ώρες, περιλαμβάνει πολλά πολιτιστικά μοτίβα και μοτίβα με ολυμπιακά θέματα.

Οι περίπλοκες λεπτομέρειες που διαθέτουν οι στολές, περιλαμβάνουν το "Σογιόμπο", το έμβλημα της Μογγολίας κια άλλα Παριζιάνικα και ολυμπιακά μοτίβα, όπως η δάδα, τα δαχτυλίδια και τοπία. Συγκεκριμένα σχεδιάστηκαν και για τους άνδρες και για τις γυναίκες σημαιοφόρους και αθλητές, τέσσερις διαφορετικές στολές για τις τελετές έναρξης και λήξης.

Οι σημαιοφόροι θα φορέσουν ένα παραδοσιακό καφτάνι και μία ζώνη, ενώ οι αθλητές παντελόνι και φούστα. 
Και οι τέσσερις εμφανίσεις αναδεικνύουν κεντημένα γιλέκα. Οι άντρες φορούν μπλε, ενώ οι γυναίκες λευκά.

moggolia_olympiakoiagwnes


Οι εντυπωσιακές στολές του Καναδά

Στις στολές του Καναδά κυριαρχεί το λευκό και κόκκινο χρώμα, ενώ το στυλ είναι καθαρά αθλητικό. Οι στολές είναι κατασκευασμένες από lululemon σχεδιάστηκαν μετά από συνεννόηση με 19 Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές σε 14 διαφορετικά αθλήματα .Βασική προτεραιότητα του Καναδά, ήταν πρώτα απ' όλα η "εθνική υπερηφάνεια" και έπειτα η πρακτικότητα, η ευελιξία και η άνεση.

canada_men
canada_women

Οι λευκές στολές της Ιρλανδίας

Ο συμβολισμός των στολών της Ιρλανδίας από την δημιουργία της σχεδιάστριας Λόρα Βέμπερ είναι η βιωσιμότητα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η σχεδιάστρια δημιούργησε τη στολή των Ιρλανδών ώστε να νιώθουν καλύτερα, να είναι άνετοι και να γιορτάζουν την ιρλανδική κουλτούρα της ενώπιων όλου του κόσμου. 


Το βιώσιμο ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπλουζάκια και μπουκάλια PET (ECO-Hybrid taffeta), τραβάει την υγρασία από το δέρμα. Το κέντημα που έχει το ένδυμα περιλαμβάνει την ιρλανδική σημαία, χειροποίητες καρφίτσες από τριφύλλι στο πέτο του σακακιού, και προσαρμοσμένα μπαλώματα που αντιπροσωπεύουν το έμβλημα της κομητείας κάθε αθλητή.

Οι μπλε στολές της Κινεζική Ταϊπέι/Ταϊβάν

Με φιλικά προς το  το περιβάλλον υλικά και πολιτιστική κληρονομιά η στολή της Ταϊβάν, που αναφέρεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως Κινεζική Ταϊπέι. Σχεδιασμένη από τον ιδρυτή του Just In XX, Τζάστιν Τσου, το ελαστικό και ανάγλυφο υλικό αντιπροσωπεύει τους ωκεανούς, τις πόλεις και τα βουνά της Ταϊβάν.


Αξίζει να τονιστεί ότι τα ρούχα είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα να δροσίζεται το σώμα όταν έρχονται σε επαφή με νερό ή ιδρώτα.