Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι κάτι που έρχεται κάθε χρόνο στη ζωή ενός αθλητή. Έχουν υπάρξει άλλωστε πολλοί που δεν είχαν την τιμή να βρεθούν σε κάποια Ολυμπιάδα, με τον Τόμας Γουόκαπ να πιάνει από τα... μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ και ζει το δικό του όνειρο στο Παρίσι.

Τόμας Γουόκαπ: "Πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να τον πείσω ότι είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ κατέκτησε την πρώτη θέση στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και πλέον είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Τεξανός γκαρντ ζει και παίζει σαν Έλληνας και είναι μεγάλη τιμή για εκείνον που εκπροσωπεί την "Επίσημη Αγαπημένη", κάτι που ξεχωρίζει στις δηλώσεις του, αναφέροντας πόσο ενθουσιασμένος είναι για τη συμμετοχή του σε αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός.

"Θα είμαι ειλικρινής, το σκεφτόμουν πολύ και είχα την ελπίδα ότι θα ήταν θετική η απόφαση, όταν έμαθα ότι υπήρχαν σκέψεις για το αν θα πάμε τελικά στην τελετή, λόγω του αγώνα που έχουμε την επόμενη μέρα.

Ξέρεις δεν είναι μόνο ότι θα είμαστε σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ότι θα είμαστε στο πρώτο πλοίο στο ποτάμι, ως Ελλάδα, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο, δεν γίνεται.

Πριν από αυτή την εξέλιξη ξέρεις, δεν ήταν κάτι που φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου συμβεί. Όταν όμως συνέβη αυτό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα σημαντικό κίνητρο, να πετύχουμε με την ομάδα κάτι σπουδαίο. Τώρα είμαι εδώ, πρέπει να… τσιμπήσω τον εαυτό μου για να τον… πείσω ότι το ζω όλο αυτό, είμαι ενθουσιασμένος, ζω κάτι πολύ μεγάλο".

Τόμας Γουόκαπ: "Η μητέρα μου έκλαιγε από χαρά και συγκίνηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024"

Στη συνέχεια ο παίκτης του Ολυμπιακού σχολίασε τον τρόπο τον οποίο τον υποδέχθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και πώς χειρίστηκαν την ελληνοποίησή του στην πατρίδα του.

"Ναι, απόλυτα. Όλοι με έκαναν να νιώσω… σούπερ καλοδεχούμενος από το περασμένο καλοκαίρι που μπήκα σε αυτή την ομάδα, Ακόμα όμως κι όταν περπατάω στον δρόμο, βλέπω πολλούς Έλληνες να με πλησιάζουν με έναν καλό λόγο, να με ευχαριστούν που μαζί με την ομάδα κάναμε αυτή την επιτυχία, να εκφράζουν υποστήριξη, όλα αυτά με κάνουν να νιώθω ακόμα πιο όμορφα.

Εντάξει, στην αρχή σίγουρα μπερδεύτηκαν λίγο, χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ήξεραν πόσο είχα αγαπήσει την Ελλάδα, τον τρόπο που με είχαν δεχτεί σε αυτή τη χώρα, πόσο απολάμβανα να παίζω και να ζω σε αυτόν τον τόπο, ήταν κι αυτοί χαρούμενοι για μένα.

Και τώρα που πετύχαμε αυτόν τον μεγάλο στόχο , την ημέρα που προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η μητέρα μου έκλαιγε από χαρά και συγκίνηση".

Τόμας Γουόκαπ: "Ξεχωρίζει την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ η σκληρή και αποτελεσματική άμυνα"

Ο Γουόκαπ ερωτήθηκε στη συνέχεια για τον στόχο που έχει η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και τι είναι αυτό που την κάνει και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες.

"Το νούμερο 1 πάντα είναι να εκπροσωπήσει τη χώρα, είναι 10 εκατομμύρια άνθρωποι που μας υποστηρίζουν, αγαπάνε αυτή την ομάδα και περιμένουν κάτι.

Σίγουρα μετά να απολαύσουμε την εμπειρία και το παιχνίδι, να παίξουμε όπως ξέρουμε να κάνουμε, με τη φιλοσοφία μας, το στυλ μας και μετά ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Εμείς να είμαστε οι εαυτοί μας, να δείξουμε την ταυτότητά μας και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Δυναμικό παιχνίδι σίγουρα, σκληρή άμυνα, αποτελεσματική. Και μετά στην επίθεση να τρέξουμε, να παίξουμε γρήγορα, να έχουμε ρυθμό, αλλά θα γυρίσω στην άμυνα, εκεί θα είναι το δυνατό μας σημείο, και αν παίξουμε σκληρή άμυνα θα είναι πραγματικά δύσκολο για τον καθένα να μας νικήσει".

Τόμας Γουόκαπ: "Είναι πανέξυπνος ο Βασίλης Σπανούλης, έχει τεράστια αυτοπεποίθηση"

Τέλος ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας απάντησε για τη σχέση που έχει με τον Βασίλη Σπανούλη αλλά για τον τρόπο που δουλεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής, ενώ άφησε και το... υπονοούμενο πως δεν τον νοιάζουν οι διακοπές, αλλά η πρόκριση από τη Λιλ στο Παρίσι.

"Εξαιρετική. Έχει τόσο μεγάλο σεβασμό από όλους. Είναι πανέξυπνος, έχει τεράστια αυτοπεποίθηση, το βρίσκω πολύ παραγωγικό να παίζω γι’ αυτόν και πραγματικά νιώθω ότι ακόμα μαθαίνω από αυτόν, όπως μάθαινα και από τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ναι, ναι, ναι, τι συζητάμε; Δεν χρειάζομαι διακοπές, φίλε, εγώ το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι μετά από εδώ".