Μπορεί η Τελετή Έναρξης να είναι σήμερα (26/07 - 20:30), αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν δύο μέρες πριν με το τουρνουά του ποδοσφαίρου, με τον αγώνα της Αργεντινής κόντρα στο Μαρόκο στην πρεμιέρα να αποτελεί ένα τεράστιο... φιάσκο.

Η FIFA αναλαμβάνει δράση για το φιάσκο της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ελάχιστοι περίμεναν πως ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να συμβεί σ' ένα τεράστιο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά τα πάντα είναι πιθανά. Το μεγαλύτερο ραντεβού του καλοκαιριού ξεκίνησε και η Αργεντινή με το Μαρόκο έκαναν την... χειρότερη αρχή.

Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας το Μαρόκο επικράτησε τελικά με 2-1 της "αλμπισελέστε" με τον αγώνα να ολοκληρώνεται δύο ώρες αργότερα μετά την προγραμματισμένη, καθώς είχε διακοπεί από το διαιτητή εξαιτίας των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xw41geyzvl)
Πιο συγκεκριμένα η Αργεντινή ισοφάρισε στο 16ο(!) λεπτό των καθυστερήσεων και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια, με τους οπαδούς να πετούν μπουκάλια και κροτίδες στο γήπεδο με το διαιτητή να παίρνει τις δύο ομάδες και να πηγαίνει στα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2xv5n4vuza9)
Αρχικά ανακοινώθηκε πως το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 2-2, αλλά δύο ώρες αργότερα ο διαιτητής επέστρεψε για να ακυρώσει το γκολ της ομάδας του Σαντιάγκο Έσε με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήγει 2-1 υπέρ του Μαρόκου και οι διαμαρτυρίες των Αργεντίνων ακόμη και σήμερα δεν έχουν σταματήσει.

Τη δική της θέση στο θέμα θα πάρει η FIFA η οποία ξεκίνησε έρευνα για όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με τις πειθαρχικές διώξεις να αφορούν και τις δύο χώρες, καθώς οι μεν Μαροκινοί οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δε Αργεντίνοι με τον Χαβιέρ Μασεράνο ως μπροστάρη να αποκαλούν την κατάσταση ως... τσίρκο.