Για την ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακού Αγώνες στο Παρίσι, αλλά και για την προσπάθεια των Γάλλων να μην ξοδέψουν πολλά χρήματα για την διοργάνωση, μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κος Σπύρος Καπράλος, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καπράλος ανέφερε πως δεν έχουν γίνει νέες εγκαταστάσεις από τους Γάλλους προκειμένου να φιλοξενηθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 επισημαίνοντας:  «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι διαφορετικοί από αυτούς που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα καταρχάς οι Γάλλοι δεν έχουν χτίσει καινούργιες εγκαταστάσεις. Υπάρχει μόνο μια καινούργια εγκατάσταση, ένα κολυμβητήριο, όλες οι υπόλοιπες ολυμπιακές εγκαταστάσεις είναι οι υπάρχουσες ή προσωρινά φτιαγμένες για να φιλοξενήσουνε αυτούς τους αγώνες. Και βέβαια γίνονται σε όμορφα σημεία του Παρισιού όπως στον Κήπο των Βερσαλλιών που θα γίνουν οι αγώνες ιππασίας, στο μουσείο «το μεγάλο παλάτι» που θα γίνουν οι αγώνες της ξιφασκίας και το Ταε κβον ντο, πίσω από τον πύργο του Άιφελ θα γίνουν οι αγώνες του Μπιτς βόλεϊ και η τοξοβολία. Δηλαδή γίνεται μια προσπάθεια να αναδείξουν τα ωραία σημεία του Παρισιού χωρίς να ξοδευτούν πολλά χρήματα».

Παράλληλα ο κ. Καπράλος σημείωσε πως: Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες με ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών».

 
Καπράλος για την ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Αναφερόμενος στην ελληνική συμμετοχή ο κ. Καπράλος ανέφερε: «Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 100 αθλητές. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των αθλητών διεκδικούν μετάλλια, είναι δηλαδή σε τόσο υψηλό επίπεδο που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και μετάλλια ή να διεκδικήσουν να μπουν σε έναν τελικό  κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ σπουδαίο.

Έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της Γαλλίας, και η αστυνομία και ο στρατός όπως έχουν έρθει και πολλές δυνάμεις από το εξωτερικό για να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τους Γάλλους.  Εμείς  που έχουμε ζήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν παραξενευόμαστε αλλά επόμενο είναι ο κάτοικος του Παρισιού που δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια μέτρα να παραξενεύεται. Πολλοί μάλιστα φύγανε γιατί είναι και περίοδος διακοπών νομίζω όμως ότι θα το μετανιώσουν και θα ξαναγυρίσουν όταν θα δουν ότι τα πράγματα εξελίσσονται ωραία».