Δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, καθώς μετά το απίστευτο φιάσκο που υπήρξε στη πρεμιέρα του ποδοσφαίρου ανδρών ανάμεσα στην Αργεντινή και το Μαρόκο, το φως της δημοσιότητας είδε ένα... σκάνδαλο που θα μπορούσε να κοστίσει στον Καναδά.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 2024 η προπονήτρια του Καναδά, Μπεβ Πρίστμαν

Η γυναικεία ομάδα του Καναδά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, επικρατώντας με 2-1 της Νέας Ζηλανδίας, αποτέλεσμα που ήρθε χωρίς να βρίσκεται η προπονήτρια της ομάδας στον πάγκο.

Ο λόγος είναι πως η Μπεβ Πρίστμαν είχε στείλει άνθρωπο από το επιτελείο της σε προπόνηση της Νέας Ζηλανδίας με drone για να μπορέσει να κατασκοπεύσει, με την Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή να τη θέτει σε αναστολή μέχρι το τέλος του τουρνουά.

Στην ανακοίνωση τους μάλιστα ανέφερε ο Καναδάς πως: "Τις τελευταίες 24 ώρες ήρθαν στην αντίληψη μας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενη χρήση drone εναντίον αντιπάλων, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Υπό το φως αυτών των αποκαλύψεων, η Ομοσπονδία αποφάσισε να αναστείλει την προπονήτρια της Εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Μπεβ Πρίστμαν, για το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 και μέχρι την ολοκλήρωση της πρόσφατα ανακοινωθείσας ανεξάρτησης εξωτερικής αναθεώρησης μας."

Την ομάδα πλέον αναμένεται να αναλάβει ο βοηθός προπονητής της χώρας, Άντι Σπενς με το περιστατικό να γίνεται αντιληπτό από τη Νέα Ζηλανδία η οποία το κατήγγειλε στην αστυνομία που με τη σειρά της συνέλαβε το χειριστή που ήταν μέλος της καναδικής ομάδας.