Από μόνη της η παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο της άγνωστης στο ευρύ ελληνικό κοινό, Αλ Καντσία, προσέθετε αλατοπίπερο στο τρίτο φιλικό του Ολυμπιακού επί ολλανδικού εδάφους.

Το ενδιαφέρον, μάλιστα, πολλαπλασιάστηκε όταν οι φίλοι των “ερυθρόλευκων” αντίκρισαν στην κορυφή της επίθεσης της αντιπάλου της ομάδας τους τον “πολύ” Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ! Πάντα, άλλωστε, το πρόσωπο του Γκαμπονέζου επιθετικού ξυπνά πολύ ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού από το ιστορικό διπλό των Πειραιωτών στο “Emirates” επί της Άρσεναλ, στην οποία αγωνιζόταν επί σειρά ετών.

Η Αλ Καντσία του Μίτσελ και τον πολλών μεταγραφών

Η Αλ Καντσία έδωσε την ευκαιρία στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να βγάλει για άλλο ένα παιχνίδι εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς η νεοφώτιστη στην Saudi Pro League των πετροδόλαρων και των “κροίσων” δαπάνησε ουκ ολίγα εκατομμύρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να ενισχύσει το ρόστερ της ενόψει της συμμετοχής της στη μεγάλη κατηγορία της Σαουδικής Αραβίας και... ζόρισε αρκετά τους "ερυθρόλευκους", υποχρεώνοντας τους σε ισοπαλία με 2-2. 

Παίκτες όπως ο Ομπαμεγιάνγκ, ο διεθνής Βέλγος τερματοφύλακας, Κοέν Καστέλς, ο Καρίγιο, αλλά κυρίως ο χαρισματικός Μεξικανός επιθετικός Χουλιάν Κινόνες (για τον οποίο δαπανήθηκαν 17.5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθεί από την Αμέρικα) έβαλαν δύσκολα στους κατόχους του Conference League, στο πρώτο σκέλος του τελευταίου “πακέτου” φιλικών επί ολλανδικού εδάφους,

Όπως συνέβη και πριν από μια εβδομάδα, έτσι και τώρα, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε βάσει σχεδιασμού να δώσουν οι παίκτες του δύο φιλικά σε διάστημα 24 ωρών (ακολουθεί αύριο στις 16.30 η αναμέτρηση με τη Ναϊμέγκεν) και να μοιράσει το χρόνο σε όλους πριν την επιστροφή στου Ρέντη.

Απέναντι στους Άραβες του Μίτσελ, ο πολύπειρος προπονητής παρέταξε ενδεκάδα αποτελούμενη από τους Μπότη, Κοστίνια, Ρέτσο, Άμπι, Ορτέγκα, Ντόι, Μουζακίτη, Τσικίνιο, Μασούρα, Μπιέλ, Κωστούλα ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησε τους Πασχαλάκη, Παπακανέλλο, Μάρτινς, Ροντινέι, Αποστολόπουλο, Μπακούλα.  

Τι είδε και τι… θα ήθελε να δει αλλά δεν είδε ο Μεντιλίμπαρ στο φιλικό με την Αλ Καντσία

1) Είδε την ομάδα του πιστή στη συνταγή που την οδήγησε στην κορυφή του Conference League. Ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο από το ύψος της δικής του περιοχής, άμεση προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας όποτε αυτή χανόταν, καλή κυκλοφορία της μπάλας.

2) Είδε πολύ μεγάλη επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια, κυρίως από τον Γιώργο Μασούρα που σπατάλησε τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που απαγορεύεται να χάνονται σε κρίσιμα παιχνίδια. 

3) Είδε τον Κινόνες να βγαίνει αρκετές φορές ανενόχλητος στην πλάτη του Κοστίνια και την άμυνα του Ολυμπιακού να μη λειτουργεί καλά απέναντι στον σαφώς πιο επικίνδυνο παίκτη της Αλ Καντσία. 

4) Είδε τον Ορτέγκα να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή και στην επιθετική ανάπτυξη των "ερυθρόλευκων", στοιχείο που απουσίαζε σε μεγάλο βαθμό από το ρεπερτόριό του την περσινή σεζόν. Πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για τον Αργεντίνο καθώς μπορεί να φέρει μεγάλη ισορροπία στα άκρα του Ολυμπιακού δεδομένης και της παρουσίας ενός επιθετικογενούς μπακ στη δεξιά πλευρά, όπως ο Ροντινέι. 

5) Είδε τον Μπιέλ να το παλεύει, αλλά για άλλο ένα παιχνίδι να μην πείθει ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού στο υπό διαμόρφωση ρόστερ. 

6) Δεν είδε αμυντική αξιοπιστία στην οπισθοφυλακή του, καθώς και τα δύο γκολ της Αλ Καντσία (από Κινόνες και Ομπαμεγιάνγκ) ήταν μεν εξαιρετικά σε εκτέλεση, αλλά ξεκίνησαν από πολύ κακές τοποθετήσεις των μπακ του Ολυμπιακού. 

7) Είδε και πάλι τον Κοστίνια να μάχεται σαν "λιοντάρι" σε όλες τις φάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπει από τον κορυφαίο ακραίο μπακ του περσινού πορτογαλικού πρωταθλήματος να μπορεί να προσφέρει την ίδια επιρροή με τον Ροντινέι στην επιθετική ανάπτυξη των Πειραιωτών. 

8) Δεν είδε ορθόδοξη ανάπτυξη και πίεση μετά το 2-1 του Ομπαμεγιάνγκ, παρά το γεγονός ότι η Αλ Καντσία μειονεκτούσε εμφανώς σε επίπεδο "χημείας" και ομοιογένειας. 

9) Σε κάθε περίπτωση ο Μεντιλίμπαρ είδε... ό,τι δεν θέλει να δει στα επίσημα παιχνίδια. Αφέλεια και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και στις δύο περιοχές με τους παίκτες του να χάνουν ουκ ολίγες ευκαιρίες στο ένα άκρο του γηπέδου, και να προσφέρουν ευκαιρίας στους αντιπάλους τους στο άλλο. 

Οι καλύτερες φάσεις του φιλικού Ολυμπιακού - Αλ Καντσία

* Στο 12’ ο Κινόνες κινήθηκε για πρώτη φορά στην πλάτη του Κοστίνια, αλλα αστόχησε στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.  
* Στο 16’ μετά από κλέψιμο και κάθετη μεταβίβαση του Μουζακίτη στον Μασούρα το σουτ του διεθνή άσου έφυγε ελάχιστα εκατοστά άουτ.
* Στο 17' υπέροχο γκολ με κεφαλιά-δυναμίτη του Τσικίνιο μετά από υπέροχη προσπάθεια του Τσικίνιο... 1-0 ο Ολυμπιακός. 
* Στο 28’ νέα εξαιρετική μεταβίβαση του Ορτέγκα στον Μασούρα, αλλά ο Καστέλς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια του σουτ του τελευταίου.
* Στο 35’ ο Κινόνες εκμεταλλεύτηκε "χλιαρη" απομάκρυνση της μπάλας από τον Άμπι, και με απίθανο βολ πλανέ εκτέλεσε τον Μπότη από το ύψος της μεγάλης περιοχής σε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στα φετινά φιλικά όλων των ελληνικών ομάδων... 1-1 η Αλ Καντσία. 
* Στο 45’ ο Κωστούλας προσέφερε γκολ στο πιάτο στον Μασούρα, αλλά ο άσος του Ολυμπιακού προσπάθησε να “κρεμάσει” από μακρινή απόσταση χωρίς επιτυχία τον Καστέλς.
* Στο 47' ο Ομπαμεγιάνγκ εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση Ορτέγκα - Άμπι και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Μίτσελ... 1-2 η Αλ Καντσία. 
* Στο 59' νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μπιέλ να βρίσκει με εξαιρετική "σκαφτή" πάσα τον Τσικίνιο, στην πλάτη των αμυντικών της Αλ Καντσία, αλλά ο Καστέλς αναδείχτηκε νικητής σε ένα ακόμη τετ α τετ με "ερυθρόλευκο" ποδοσφαιριστή. 
* Στο 88' υπέροχος συνδυασμός από Ροντινέι, Μπιέλ, Τσικίνιο και ισοφάριση με αυτογκόλ του Αλ Χαρμπί... 2-2 ο Ολυμπιακός. 
* Στο 90' τεράστια ευκαιρία του Ζέλσον Μαρτίνς να βρει το νικητήριο γκολ, αλλά νέα σωτήρια επέμβαση του Καστέλς σε τετ α τετ.