Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετρά ώρες για την άρση της σημαίας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ένα όνειρο ζωής για κάθε αθλητή η παρουσία του εκεί, διογκώνεται και βρίσκει η μεγάλη στιγμή το οξύμωρό της. Η διαστολή, που επιτάσσει το παγκόσμιο βλέμμα πάνω στους σημαιοφόρους, ανταμώνει με τη συστολή, τη σμίκρυνση της ίδιας της οντότητας που βιώνει, με τρίχες σηκωμένες, το μεγαλειώδες, όπως συμβαίνει πάντα με την κατάνυξη.

Αν, δε, η εξέλιξη της ιστορίας καταστεί εντελώς ανέλπιστη, όπως στην περίπτωση της βιονικής βαδίστριας που παράτησε... προσωρινά το τσιπουράδικο στο οποίο σέρβιρε και κατόρθωσε να γίνει σημαιοφόρος -ένα δράμα που εκτυλίσσεται μόνο στο σινεμά, τα σπορ ή και τα δύο- τότε η στιγμή της άρσης της σημαίας στην τελετή έναρξης ενέχει πλεόνασμα συναισθηματικής και πνευματικής έντασης. 





Η Ντρισμπιώτη ήταν η τελευταία Ελληνίδα αθλήτρια που βγήκε από την πύλη Β31 για να μπει στην πίστα του αεροδρομίου προκειμένου να πετάξει για το Παρίσι. Στις δηλώσεις της είναι γενικώς συγκρατημένη, αυτό, εξάλλου, συνέβη και στις δηλώσεις της στο parapolitika.gr, που αντάμωσε μαζί της λίγη ώρα πριν ανέβει τη σκάλα του γαλανόλευκου αεροπλάνου που επρόκειτο να πετάξει για το Παρίσι το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 24 Ιουλίου.

Η χρονιά δεν ήταν εύκολη, όπως αποδείχθηκε και με τη 16η θέση που κατέλαβε στην κούρσα των 20χλμ. βάδην στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, παρ' όλα αυτά ευελπιστεί να είναι πανέτοιμη την ημέρα που πετάμε καρφίτσες στη θάλασσα, δηλαδή την 1η Αυγούστου, αφού το πρωί θα είναι ο αγώνας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Ντρισμπιώτη ήταν 15η στους Ολυμπιακούς του Ρίο, το 2016, και όγδοη σε εκείνους του Τόκιο, το 2021.

Μάλιστα, η 40χρονη βαδίστρια φωτογραφήθηκε παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη σημαία και, μάλιστα, όπως φέρεται να έλεγε αστεϊζόμενη, δεν θα διστάσει να τον... χώσει: "Θα βάλω τον ψηλό να κάνει τη βρόμικη δουλειά".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yl7aojblwh)