Η Αλεξία Καμμένου δεν θα είναι η πρώτη Ελληνίδα προπονήτρια που θα κοουτσάρει εθνική ομάδα, αυτή του πόλο Γυναικών, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του 2024. Αυτή η τιμή, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ανήκει στην Ξανθή Κωνσταντινίδου, τη γυναίκα που κάθισε στον προπονητικό θώκο της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.




Αλεξία Καμμένου: Βούτηγμα δίχως... μάσκα


Ωστόσο, η σπουδαία Ελληνίδα προπονήτρια πόλο είναι η πρώτη που θα κοουτσάρει αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ομαδικού σπορ σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από πρόκριση. Κι αυτό έχει τη δική του σημασία και το δικό του συμβολισμό. Οι άπειρες βόλτες στις παραλίες της Γλυφάδας με τη φίλη της και συνεργάτιδά της -εκλέκτορας στις εθνικές μικρών ηλικιών- Ευτυχία Καραγιάννη περιείχαν ένα ποσοστό απορίας και αμηχανίας. Κοιτάζοντας το σημείο που ο ορίζοντας έσμιγε με το γαλάζιο της θάλασσας, αναρωτιόνταν για την ώρα που θα έφτανε η στιγμή που θα κουμάνταραν το πιο ακριβό πλοίο σε κάθε σπορ: το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, το οποίο μάλιστα υπηρέτησαν και οι δύο αγόγγυστα, αλλά χωρίς να χάνουν το χιούμορ τους, το οποίο ορισμένες φορές γίνεται να καταστεί βιτριολικό.

Η Καμμένου, μάλιστα, έπαιζε... μπάσκετ πριν οι σειρήνες του γλυκού νερού τής τραγουδήσουν τους στίχους που "ντύνουν" τις μεθυστικές νότες της μελωδίας των υδάτινων σπορ. Όπως κάνει συνήθως, ακόμα και τώρα, δύο μέρες μετά τα 55α γενέθλιά της και την τούρτα-έκπληξη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο ολυμπιακό χωριό, βούτηξε χωρίς μάσκα, χωρίς καν να πιάσει τη μύτη της.

Τα κλασικά. Το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Ιουλίου, δε, με τη γαλανόλευκη να παίζει απέναντι στις ΗΠΑ στο δυσκολότερο παιχνίδι του ομίλου (27/7-16:35), το οποίο δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει ώστε να φορμαριστεί η ομάδα για τη συνέχεια, θα ζήσει τη δική της μεγάλη στιγμή. Φαίνεται, κιόλας, από τις δηλώσεις της στο parapolitika.gr.


Την κυνηγούσε... 24 αναθεματισμένα χρόνια. Ο προσδιορισμός προφανώς ενέχει στοιχείο υπερβολής, άλλωστε η Καμμένου ήταν η προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης που έκανε το back2back σε κατακτήσεις Champions League, το 2009 και το 2010. Όμως η Καμμένου θυμάται την αποτυχία στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, όταν η εθνική πόλο Γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στο πρώτο ολυμπιακό τουρνουά, εκείνου του Σίδνεϊ το 2000. 

Μάλιστα, τότε ήταν έγκυος στη μοναχοκόρη της χωρίς να το ξέρει, ποιος μπορεί να πει με σιγουριά, μάλιστα, ότι η δήλωσή της εδώ περί εγκυμοσύνης δεν περιέχει ένα ψήγμα απωθημένου; 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yo675bjhux)