Όλα τα είχαν υπολογίσει οι Γάλλοι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, εκτός από την πιθανότητα να υπάρξει… καταιγίδα κατά τη διάρκεια ενός πρωτόγνωρου στα χρονικά του θεσμού, event.

Η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων είχε τα πάντα, μα πάνω απ΄όλα είχε… νερό με το τσουβάλι. Δεν έφταναν τα νερά του Σηκουάνα που φιλοξένησαν τα πλοιάρια των αποστολών των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, ήρθε και η πολύωρη πολύ δυνατή βροχή να… πνίξει την τελετή και να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους διοργανωτές.

Παρ’ όλα αυτά αφενός το κέφι των αθλητών και αφετέρου το μεράκι όλων των καλλιτεχνών που πρωταγωνίστησαν στη βραδιά, συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί κανονικά η μεγάλη γιορτή που περιλάμβανε ένα σπάνιο ταξίδι στον κόσμο της γαλλικής κουλτούρας, με τα χρώματα και τη μουσική να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα parapolitika.gr κάλυψαν λεπτό προς λεπτό την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 ξεκινώντας από τον Ζινεντίν Ζιντάν να υπογράφει τον πρόλογο της βραδιάς, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να “ανοίγουν” την ιδιαίτερη παρέλαση των αθλητών στον Σηκουάνα και τελικά τους Γάλλους να μας επιφυλάσσουν ένα ανατριχιαστικό φινάλε με πρωταγωνίστρια τη Σελίν Ντιόν! 

Λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

00.24 Νέα μαγική στιγμή! Η Σελίν Ντιόν κάνει την εμφάνισή της στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ (στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά από τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη διάγνωση της με σοβαρή νόσο) και συνοδεύει μελωδικά με τον "Ύμνο της αγάπης" της Εντίθ Πιάφ το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας στους ουρανούς! Η βραδιά εξελίσσεται αδιανόητα... ανατριχιαστική! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zshxucmim9)

00.21 Και να η έκπληξη που κρατούσαν οι Γάλλοι ως επτασφράγιστο μυστικό. Η ολυμπιακή φλόγα ανάβει για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων σε... αερόστατο! Εμβηματική, μαγική, μια στιγμή που θα περνά στις χρυσές σελίδες των τελετών έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zs5syoh5ih)

00.14 Η ολυμπιακή φλόγα περνά στα χέρια του εμβληματικού Τόνι Πάρκερ μπροστά από το Μουσείο του Λούβρου. Η βροχή ολοένα και δυναμώνει! Θαρρείς και έχουν ανοίξει οι ουρανοί στο Παρίσι! 24 σπουδαίοι αθλητές μεταφέρουν τη φλόγα στον Πύργο του Άιφελ. 

00.12 Η Αμελί Μορεσμό παραλαμβάνει την ολυμπιακή φλόγα και ξεκινά την τελική ευθεία προς τον ολυμπιακό βωμό.

00.02 Η ολυμπιακή φλόγα κάνει την εμφάνισή της με ταχύπλοο στα νερά του Σηκουάνα. Τέσσερις θρυλικές μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού συμμετέχουν στο τελευταίο σκέλος της ολυμπιακής λαμπαδηδρομιίας! Σερένα Γουίλιαμς, Καρλ Λιούις, Μαρί Ζοζέ Περέκ και φυσικά ο Ράφα Ναδάλ. 

00.01 Η εικόνα του Πύργου του Άιφελ απλά καθηλώνει! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zs1w17ufdt)

23.58 Να, μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ράφα Ναδάλ παραλαμβάνει την ολυμπιακή φλόγα από τα χέρια του Ζιντάν. Ο "μεσιέ Ρολάν Γκαρός" ζει μια στιγμή μεγαλείου και ο Πύργος του Άιφελ φωτίζεται! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zrzwvkcee1)

23.56 Ο Ζινεντίν Ζιντάν κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή και παραλαμβάνει τη φλόγα από τα χέρια του μασκοφόρου λαμπαδηδρόμου! Αθλητές και θεατές φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του: "Ζιζού, Ζιζού"! 

23.53 Ο Εμανουέλ Μακρόν κυρήσσει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και το τελευταίο κεφάλαιο της βραδιάς αρχίζει να γράφεται με τον όρκο των αθλητών... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zrrbvg7yw1)

23.50 H επιλογή των διοργανωτών να πραγματοποιηθούν οι ομιλίες στο τέλος της βραδιάς αποδεικνύεται εξαιρετικά κουραστική κυρίως για τους αθλητές που εδώ και ένα τέταρτο ακούν Μπαχ και Εσταγκέ να φλυαρούν μέσα στη βροχή και δεν δείχνουν... ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γι' αυτό! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zrf9jftqht)

23.47 Η βροχή έχει δυναμώσει ξανά, και οι ομιλίες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια... ομπρέλας! 

23.38 Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Τόνι Εσταγκέ, υποδέχονται στο Παρίσι τους αθλητές που θα δώσουν τις "μάχες" τους τις επόμενες 16 μέρες. Πάντως, αρκετές από τις θέσεις στην εξέδρα των επισήμων είναι κενές, καθώς αρκετοί προσκεκλημένοι δεν άντεξαν (όπως ήταν αναμενόμενο) τη νεροποντή και δεν κατάφεραν να παραμείνουν στο Σηκουάνα μέχρι το κλείσιμο της βραδιάς. 

23.30 Η ώρα της ανάκρουσης του ολυμπιακού ύμνου έφτασε... Αρχαίο πνεύμα αθάνατο! Η Ελλάδα μαγεύει το Παρίσι! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zr0m23sbx5)

23.28 Η ολυμπιακή σημαία φτάνει στο Τροκαντερό... πάνω σε άσπρο άλογο κυριολεκτικά! Χιλιάδες αθλητές απαθανατίζουν με τα κινητά τους τη Φλοριάν Ισά (Γαλλίδα αξιωματικό) να πραγματοποιεί τα τελευταία της βήματα, μετά από μια κοπιαστική διαδρομή τεσσάρων ωρών. 

23.20 Ακόμη και η βροχή σταματά τη στιγμή που οι σημαίες των 204 χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνουν την εμφάνισή τους μπροστά από τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ. 

23.14 Ένα μεταλλικό άλογο διασχίζει το Σηκουάνα, μεταφέροντας μια ιππέα ντυμένη με την ολυμπιακή σημαία. Η κορύφωση της βραδιάς πλησιάζει με μια υπέροχη έμπνευση του σκηνοθέτη Τομά Ζουλί... 

23.10 Μαγική και καθηλωτική στιγμή με ερμηνεία του "Imagine" του θρυλικού Τζον Λένον στα νερά του Σηκουάνα με φόντο ένα... φλεγόμενο πιάνο! Ανατριχιαστικό! Μια μοναδική στιγμή που μας χαρίζουν η πιανίστρια Σοφιάν Παμάρ, και η ερμηνεύτρια Ζουλιέτ Αρμανέ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zqsezp5yft)

23.05 Ουσιαστικά δύο είναι οι στιγμές που περιμένουν να ζήσουν δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη την επόμενη ώρα. Το άναμα του ολυμπιακού βωμού (με την αποκάλυψη του μασκοφόρου λαμπαδηδρόμου) και την πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Σελίν Ντιόν που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες ως φήμη στα media του κόσμου. Κατά τ' άλλα οι Γάλλοι μάλλον... μπέρδεψαν την ελληνική μυθολογία με τα... Στρουμφάκια!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zqn44nhtjl)

23.01 Την ώρα που ο Σηκουάνας έχει μετατραπεί σε μια... πελώρια ντισκοτέκ, από τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η σύνδεση με την Ταϊτή, εκεί που θα διεξαχθεί το αγώνισμα του σέρφινγκ. Δείτε τπ υπέροχο βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zqhk84s4u9)

22.51 Η Γαλλία κάνει την εμφάνισή της σε ένα από τα μεγαλύτερα ποταμόπλοια που έχετε δει και χιλιάδες γαλλικές σημαίες ανεμίζουν καθ' όλο το μήκος των 6 χιλιομέτρων του Σηκουάνα που καταλήγουν στο Τροκαντερό. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zqiz55i5vd)

22.49 Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η παρέλαση των αθλητών με τις Ηνωμένες Πολιτείες του σημαιοφόρου Λεμπρόν Τζέιμς να κάνουν την εμφάνισή τους στα νερά του φωτισμένου Σηκουάνα! Απομένει πλέον μόνο η οικοδέσποινα Γαλλία. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zqeb1coafd)

22.41 Έχει νυχτώσει για τα καλά στο Παρίσι και η εικόνα του φωτισμένου, πλέον, Σηκουάνα είναι πραγματικά φαντασμαγορική, παρά την πολύ ισχυρή βροχή. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zq0h40gmc9)

22.39 H αποστολή του Σουρινάμ έκανε την εμφάνισή της στο μικρότερο πλοιάριο της βραδιάς! Σαν να έκαναν οι αθλητές της... βαρκάδα στον Σηκουάνα! 

22.28 Όσο κυλάει η βραδιά τόσο... φουσκώνουν και τα νερά του Σηκουάνα. Οι τελευταίες αποστολές που παρελαύνουν τρώνε αρκετό... κούνημα στα καταστρώματα των πλοιαρίων! Η αποστολή της Ουκρανίας πάντως γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από τους Γάλλους!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zqc7jfqwyp)

22.22 Παρίσι χωρίς μόδα γίνεται; Δε γίνεται! Αυτή τη στιγμή μια από τις γέφυρες του Σηκουάνα έχει μετατραπεί σε πασαρέλα, με γνωστούς γαλλικούς οίκους μόδας να παρουσιάζουν τις νέες τους δημιουργίες! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zpkb745xqp)

22.16 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής μπάσκετ έδωσαν το παρών στην εκκίνηση της παρέλασης των αθλητών, αλλά δεν θα βρίσκονται στον επίλογο της βραδιάς, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να ξεκινήσουν άμεσα το ταξίδι επιστροφής προς τη Λιλ (λόγω και των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών) όπου αύριο το βράδυ (22.00) αντιμετωπίζουν τον Καναδά. Η αποστολή της "επίσημης αγαπημένης" έχει ήδη επιβιβαστεί στο πούλμαν που θα τη μεταφέρει στην πόλη που φιλοξενείται η πρώτη φάση του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. 

22.09 Συνεχίζεται η παρέλαση των αποστολών, με τις πρώτες αποδοκιμασίες να ακούγονται για τους αθλητές του Ισραήλ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zpatzlnlxt)

22.06 Με την παρέλαση των αθλητών να συνεχίζεται εντείνεται η αγωνία για τον άνθρωπο που θα ανάψει τον ολυμπιακό βωμό. Πριν από λίγο έφυγαν από την εξέδρα των επισήμων θρυλικές μορφές του γαλλικού αθλητισμού όπως ο Τόνι Πάρκερ (μπασκετ), η Μαρί Ζοζέ Περέκ (στίβος), η Αμελί Μορεσμό (τένις) και ο Ρενό Λαβιλενί (στίβος), με το μυστήριο να πολλαπλασιάζεται... 

Δείτε εικόνα από την κάμερα της ΕΡΤ που βρισκόταν δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τη στιγμή που η ελληνική αποστολή έκανε την εμφάνισή της στα νερά του Σηκουάνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zozw6twjvd)

21.56 Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Παρίσι υποχρεώνουν τους διοργανωτές να επισπεύσουν την παρέλαση των αθλητών γι' αυτό και στα τελευταία πλοιάρια είδαμε να βρίσκονται περισσότερες αποστολές χωρών και όχι μόνο μίας, όπως συνέβαινε στην εκκίνηση της βραδιάς. 

21.49 Απίθανη εικόνα με τον μασκοφόρο λαμπαδηδρόμο να συνεχίζει το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας στις οροφές των κτιρίων του Παρισιού και να βρίσκεται ξαφνικά στον κόσμο του γαλλικού κινηματογράφου! Και ξαφνικά... εμφανίζονται τα Minions σε κίτρινο υποβρύχιο! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zpdenzsgi9)

21.43 Παρά την κακοκαιρία, πάντως, οι αθλητές δείχνουν να διασκεδάζουν την πρωτόγνωρη εμπειρία που ζουν στα καταστρώματα των πλοίων που τους μεταφέρουν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zo751jb1sp)

21.39 Πάρα πολύ δυνατή η βροχή αυτή τη στιγμή στο Παρίσι, δημιουργεί προβλήματα ακόμη και στην τηλεοπτική μετάδοση, καθώς για δευτερόλεπτα χάθηκε το σήμα που "ταξιδεύει" την εικόνα από τη Γαλλία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

21.37 Το μυστήριο, πάντως, με τον άνθρωπο που θα ανάψει τον ολυμπιακό βωμό ολοένα και μεγαλώνει όσο εξελίσσεται η τελετή. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, πάντως, που φερόταν ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους βγήκε από το κάδρο, καθώς πρωταγωνίστησε στο εισαγωγικό βίντεο της βραδιάς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zofd7whek9)

21.35 Φαντασμαγορική μέχρι στιγμής η τελετή έναρξης, αλλά η δυνατή βροχή μάλλον δεν θα χαροποιεί τους περισσότερους προπονητές που βλέπουν τους αθλητές τους εκτεθειμένους μέσα στην κακοκαιρία, παραμονή της έναρξης των προσπαθειών τους. Ποιος τους ακούει αν αρπάξουν κανένα κρύωμα... 

21.30 Οι εξέδρες των επισήμων έχουν πλημμυρίσει με ομπρέλες και νάιλον προστατευτικά. Δείτε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, να προστατεύεται από τη δυνατή βροχή. 

teleti_enarxis_kapralos_vroxi

21.27 Επαναρχίζει η πολύ ιδιαίτερη παρέλαση των αθλητών με το καραβάκι της αποστολής της Κύπρου να κάνει την εμφάνισή του στον Σηκουάνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zox6bok92h)

21.26 Τελικά ο καιρός δεν έκανε το χατίρι στους διοργανωτές, καθώς η βροχή έχει δυναμώσει αρκετά στο Παρίσι, αλλά δεν φαίνεται να πτοεί κανέναν από τους συμμετέχοντες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. 

21.22 Μια εντυπωσιακή κόκκινη καρδιά σχηματίζεται στον ουρανό του Παρισιού, αν και το κόκκινο που έχει κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής στη βραδιά ήταν αυτό που... σκέπασε το πλοιάριο που μετέφερε την πολυπληθή αποστολή της Κίνας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zobt1kc2s9)

21.15 Και ξαφνικά το σκληρό ροκ σκεπάζει τα πάντα στη γαλλική πρωτεύουσα με τον μασκοφόρο λαμπαδηδρόμο να συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι προς το άγνωστο και την κορύφωση της βραδιάς. Η ιδέα των Γάλλων, πάντως, να διακόπτουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρέλαση των αθλητών με μουσικά δρώμενα καθιστά την τελετή έναρξης πιο ξεκούραστη και ενδιαφέρουσα για τους θεατές. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zor1srisx5)

21.13 Τα χρώματα κυριαρχούν στη σκηνοθεσία της τελετής έναρξης... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zo36t32gd5)

21.05 Από το ξεκίνημα της τελετής ένας μασκοφόρος λαμπαδηδρόμος μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα στις γειτονιές του Παρισιού και σταθμεύει αυτή τη στιγμή στην Παναγία των Παρισίων. Η άγνωστη ταυτότητά του προσδίδει περισσότερη ίντριγκα στη βραδιά και η αποκάλυψη του προσώπου του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zojk4gaeqx)

Απολαύστε το σόου που έδωσε η Lady Gaga:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2znzfk8seo9)

21.02 Νέα διακοπή στην παρέλαση και οι όχθες του Σηκουάνα μετατρέπονται σε μια πελώρια πίστα... καμπαρέ! Το ροζ χρώμα κατακλύζει τη γαλλική πρωτεύουσα... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zoe4p45bj5)

21.01 Συνεχίζεται η παρέλαση των αποστολών. Δείτε το καραβάκι της Αλβανίας... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2znt27mwg7d)

20.59 Στους δρόμους του Παρισιού υπάρχουν χιλιάδες θεατές που δεν κατάφεραν να βρουν πρόσβαση στις εξέδρες που στήθηκαν στο Σηκουάνα, αλλά παρ' όλα αυτά προσπαθήσουν να ζήσουν τη μαγεία των Ολυμπιακών Αγώνων από απόσταση... αναπνοής! 

Olympics 2024 LIVE: Watch party in Paris for the opening ceremony

20.54 Μετά την εμφάνιση της Lady Gaga συνεχίζεται ο... διάπλους του Σηκουάνα από τις αποστολές. Δείτε την εμφάνιση της ομάδας των προσφύγων που προηγήθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2znqo4dz2bd)

Δείτε το βίντεο με την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής και σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2znnla0bsjl)

20.47 H Lady Gaga... κάνει την εμφάνισή της σε ρυθμούς καμπαρέ και υποδέχεται τους θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! 

20.46 Παρακολουθούμε ένα πρωτόγνωρο τελετουργικό καθώς η παρουσίαση των αποστολών των αθλητών δεν θα γίνει μαζικά, αλλά τμηματικά. 

20.39 Ξεκινά πολύ νωρίτερα από άλλες τελετές η εμφάνιση των αθλητών. Το καραβάκι της ελληνικής αποστολής κάνει την εμφάνισή του στα νερά του Σηκουάνα! Ακολουθεί η ομάδα των προσφύγων που γνωρίζει την αποθέωση! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2znloxgipzl)

20.38 Καπνογόνα στα χρώματα της σημαίας της Γαλλίας σκεπάζουν τον Σηκουάνα σε ένα φαντασμαγορικό σόου σε μια από τις γέφυρες του ποταμού. 

20.31 To εισαγωγικό βίντεο των Γάλλων έχει πρωταγωνιστή έναν πασίγνωστο Γάλλο κωμικό που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία του Αστερίξ, και τον Ζινεντίν Ζιντάν να εκφράζουν την απορία τους για το... άδειο "Σταντ ντε Φρανς". 

20.30 Η τελετή έναρξης ξεκινά... 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zndm3pmzo9)

20.28 Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από τον Σηκουάνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zmftdnzte1)

20.26 Με ανακούφιση οι διοργανωτές είδαν τις πρώτες σταγόνες βροχής να σταματούν άμεσα, αν και ο καιρός μοιάζει αρκετά... απειλητικός. 

20.25 Μόλις ξεκίνησε και η επίσημη τηλεοπτική μετάδοση της τελετής έναρξης, με την εικόνα να μεταφέρεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

20.21 Μαύρα σύννεφα έχουν εγκατασταθεί στον ουρανό του Παρισιού, λίγα λεπτά πριν την τελετή. 

teleti_enarixis_parisi_vroxi

20.19 Οι πρώτες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν στο Παρίσι... 

teleti_enarxis_mitsotakis_2

20.15 Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του έχουν πάρει ήδη θέση στις εξέδρες των επισήμων. 

20.02 Άπαντες στο Παρίσι ευελπιστούν η τελετή έναρξης να μη συνοδευτεί από τα προβλήματα της υπόλοιπης ημέρας και κυρίως του χάους που επικράτησε στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zm2y8cvd2h)

20.00 Μισή ώρα πριν την τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για τις 20.24, στη Γαλλία υπάρχει μεγάλο αγωνία λόγω των μετερεωλογικών προβλέψεων που κάνουν λόγο για αυξημένη πιθανότητα βροχής.