Ο πρώτος αποκλεισμός αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για υπόθεση ντόπινγκ... είναι γεγονός! Το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ που είναι ο Ιρακινός τζουντόκα, Σαγιάντ Σεχέν ο οποίος εντοπίστηκε θετικός σε αναβολικά στερεοειδή λίγο πριν από την φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Σηκουάνα και τέθηκε σε προσωρινή διαθεσιμότητα.

Ο Τζουντόκα, Σαγιάντ Σεχέν το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Σαγιάντ Σεχέν υποβλήθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (23/07), με τα αποτελέσματα να βγαίνουν και να δείχνουν τρεις μέρες αργότερα πως βρέθηκε θετικός σε αναβολικά στερεοειδή. Ο Ιρακινός έχει το δικαίωμα να ζητήσει ανάλυση του δείγματος Β και να προσφύγει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Παρ' όλα αυτά, ακόμη κι αν προβεί σε αυτή την ενέργεια, η προσφυγή του αυτή δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.  Ο Ιρακινός επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Ουζμπέκο Σαροφιντίν Μπολταμπόεφ στις 30 Ιουλίου στον προκριματικό γύρο της κατηγορίας κάτω των 81 κιλών.

"Ο αθλητής έχει ενημερωθεί σχετικά και έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης σε σχέση με τους κανονισμούς αντιντόπινγκ της ΔΟΕ", ανέφερε η ITA.