H τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι έκρυβε μια έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά ακούστηκε μέταλ μαζί με όπερα με... φόντο την Γαλλική Επανάσταση και την Μαρία Αντουανέτα.

Συγκεκριμένα, στη σκηνή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρέθηκε η γαλλική μπάντα Gojira, μαζί με την τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zor1srisx5)

Όπερα και μέταλ μαζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Ποιοι είναι οι Gojira και η Μαρίνα Βιότι

Η Βιότι και οι Gojira ένωσαν στοιχεία όπερας και μέταλ μουσικής στη σκηνή της τελετής έναρξης και το συγκρότημα έγινε το πρώτο του «σκληρού ήχου» που παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ένα εντυπωσιακό σόου με φωτιές.



Οι Gojira θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά μέταλ συγκροτήματα και έχουν κερδίσει υποψηφιότητες για Grammy για τα άλμπουμ τους «Magma» και «Fortitude».

Η τετραμελής μπάντα ιδρύθηκε από τα αδέλφια Joe και Mario Duplantier στη νοτιοδυτική γαλλική κοινότητα Ondres το 1996 με το όνομα Godzilla. Το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε Gojira, το ιαπωνικό όνομα του φανταστικού τέρατος που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη πριν από 70 χρόνια, το 2001, για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι Gojira κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, «Terra Incognita», την ίδια χρονιά.


Gojira - The Chant [OFFICIAL VIDEO]

Οι Gojira έχουν έκτοτε λάβει τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy.

Το 2019, η Βιότι βραβεύτηκε ως καλύτερη νέα τραγουδίστρια της χρονιάς στα διάσημα International Opera Awards του Λονδίνου.

Παράλληλα με την ικανότητά της να παίζει φλάουτο και με τα οπερετικά φωνητικά της, έχει πειραματιστεί με την τζαζ, το γκόσπελ και το χέβι μέταλ, πριν καταλήξει στην όπερα. Η Βιότι είναι μέτζο-σοπράνο, γεννήθηκε στην Ελβετία, από γονείς μουσικούς, και μεγάλωσε στη Γαλλία.


Marina Viotti sings “Non piu mesta” Cenerentola (Rossini) for Musiques en fête

Οι Gojira έχουν παίξει σε περιοδείες με πολύ διάσημα συγκροτήματα, όπως οι Metallica και οι Slipknot, ενώ έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Η τραγουδίστρια της κλασικής όπερας Μαρίνα Βιότι και το μέταλ συγκρότημα Gojira ερμήνευσαν το «Ah, ça ira», ένα διάσημο τραγούδι που τραγουδούσαν οι Γάλλοι επαναστάτες.

Ακολούθησε η Βιότι, η Συμφωνική Ορχήστρα του Παρισιού και η χορωδία της, τραγουδώντας τη διάσημη άρια από την Κάρμεν του Georges Bizet: L'amour est un oiseau rebelle (επίσης γνωστή ως «La Habanera»).

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Η Γαλλίδα superstar Aya Nakamura ξεσήκωσε το πλήθος με τα τραγούδια της 

Η Aya Nakamura, Γαλλίδα σταρ της μουσικής έκλεψε τις εντυπώσεις με το μουσικοχεορευτικό της σόου κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2zov8r6xph5)

 Άγριο "κράξιμο" στη Lady Gaga για... την γαλλική προφορά της - "Προσπαθώ να καταλάβω τι λέει"

Η Lady Gaga βγήκε στη σκηνή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και τραγούδησε στα Γαλλικά. Αμέσως τα social media γέμισαν με σχόλια γράφοντας πόσο τους άρεσε η εμφάνιση της, αλλά δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια, τα περισσότερα με έμφαση στην προφορά της και στην επιλογή της διοργάνωσης.

Η Lady Gaga τραγούδησε το γαλλικό τραγούδι «Mon truc en plumes» της Ζίζι Ζανμάιρ. Συνοδευόταν από 10 χορευτές και 17 μουσικούς, όλοι φορούσαν κοστούμια από τον οίκο Dior, ο οποίος ανήκει σε μεγάλο χορηγό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2znzfk8seo9)

 

«Συγγνώμη, αλλά γιατί εμφανίζεται η Lady Gaga  και όχι ένας Γάλλος καλλιτέχνης; Υπάρχουν αρκετοί υπέροχοι!» γράφει κάποιος στο Χ, ενώ άλλος λέει, ειρωνικά, ότι «τίποτα δεν είναι πιο παραδοσιακά γαλλικό από τη Lady Gaga».

Εν τω μεταξύ, Γάλλοι στα social media γράφουν ότι… προσπαθούν να καταλάβουν τι λέει η Gaga, προφανώς εννοώντας ότι η προφορά της τους δυσκολεύει.

Επίσης, αρκετοί εκφράζουν την απορία: «είναι η Lady Gaga Γαλλίδα;».  Στην πραγματικότητα, η μητέρα της είναι μισή Ιταλίδα και μισή Γαλλίδα, ενώ η σταρ έχει πει στο παρελθόν ότι δεν ξέρει τέλεια τη γλώσσα, αλλά έχει μιλήσει και για το πώς η αυτοπεποίθησή της στα Γαλλικά αυξάνεται όσο εξασκείται.