Ένας από τους αθλητές που έγραψε κι εκείνος τη δική του ιστορία με το εθνόσημο ήταν αναμφισβήτητα ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο πρωταθλητής του Ταε Κβον Ντο ήταν αργυρός Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο και τέσσερα χρόνια αργότερα ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ανάρτηση της Τσαμπαζή για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Σε λιγότερο από τρεις μήνες συμπληρώνονται τα δύο χρόνια από τον θάνατο του τεράστιου αθλητή που ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών τρεις ημέρες πριν τα γενέθλια του.

Ο Νικολαΐδης όπως ακριβώς πάλευε μέσα στο γήπεδο στο Τάε Κβον Ντο το ίδιο έκανε και με τον καρκίνο, αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να τον κερδίσει. Σήμερα ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και η γυναίκα του, Δώρα Τσαμπάζη τον θυμήθηκε ξανά... όχι ότι τον είχε ξεχάσει ποτέ.

Σε ανάρτηση της στα social media έστειλε το δικό της μήνυμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά λέγοντας τους: "Απόψε θα ζήσετε ίσως την κορυφαία στιγμή της καριέρας σας! Ζήστε το στο τέρμα! Καλή επιτυχία σε όλη την Ολυμπιακή μας αποστολή!