Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε το... καθήκον του και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο μονό σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Πιο συγκεκριμένα τερμάτισε στην 2η θέση στην 1η σειρά των προκριματικών ξεκινώντας από την 1η διαδρομή. Πρώτος ήταν ο Νεοζηλανδός, Τόμας Μάκιντος που μαζί με τον Ντούσκο ήταν και τα φαβορί σε αυτή τη σειρά. Την τριάδα από το γκρουπ του Ντούσκου συμπλήρωσε ο αθλητής από την Αίγυπτο, Ελμπάνα Αμπντελχαλέκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 7:01,79 και έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d304tpniwaxl)

Γενικά οι τρεις πρώτοι από τις έξι προκριματικές σειρές πάνε απευθείας στα προημιτελικά, της Τρίτης (30/7), οι υπόλοποι θα πάνε σε αγώνα ρεπεσάζ την Κυριακή (28/7) και εκεί από τις τρεις σειρές, οι δύο πρώτοι θα συμπληρώσουν την 24άδα των προημιτελικών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ztu8yauvpt)

Ο Γιαννιώτης χρυσός Ολυμπιονίκης κωπηλασίας του Τόκιο 2020 ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 το πρωί του Σαββάτου. Ο 27χρονος κωπηλάτης σημείωσε τη μεγαλύτερή του επιτυχία -μέχρι στιγμής- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ με νέο ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο στόχος του Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μάλιστα ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στις 16 Απριλίου, μετά την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. "Ένιωσα απίστευτα, μοναδικά, συναισθήματα που δεν περίμενα να νιώσω, τόσο κόσμος να σε χειροκροτά και εσύ να μεταφέρεις τον Ολυμπισμό σε όλο τον κόσμο. Δεν το περίμενα ποτέ, όταν ήμουν μικρό παιδί ή όταν άρχισα τον αθλητισμό ότι θα φτάσω εδώ σήμερα, να είμαι Ολυμπιονίκης και να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα" είχε δηλώσει τότε και για τον στόχο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είχε πει: "Δεν με αγχώνουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ό,τι βγει. Σίγουρα θέλω κι άλλο ένα μετάλλιο αλλά εάν δεν έρθει δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το θέμα είναι να κάνω καλή κούρσα, όπως και πέρσι στο Βελιγράδι όπου κάναμε αγώνα επτά λεπτών και όλα κρίθηκαν στα δύο δευτερόλεπτα".

Μετά το τέλος του προκριματικού ο χρυσός μας ολυμπιονίκης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη συνέχεια της προσπάθειάς του στο Παρίσι:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3063osxnc8x)