Η Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 πραγματοποιήθηκε και η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ όπως είχε υποσχεθεί έδωσε κανονικά το παρών. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφυγε νωρίτερα από τη λήξη για να φτάσει στο Λιλ και να ξεκουραστεί για την πρεμιέρα της κόντρα στον ισχυρό Καναδά.

Σάι Γκίλτζιους και Μάρεϊ κάνουν δύσκολο το έργο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι πρεμιέρες συνήθως είναι εκείνες που κρύβουν τις περισσότερες παγίδες σε μία διοργάνωση. Το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται να βολεύει την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ που αντιμετωπίζει το φαβορί του ομίλου, Καναδά, σε μία αναμέτρηση με πολλά αστέρια.

Θα έλεγε κανείς πως η χώρα της Βόρειας Αμερικής λειτουργεί ως... Λερναία Ύδρα καθώς όσα περισσότερα "κεφάλια" κόβεις άλλα τόσα βγαίνουν στην επιφάνεια, με τον χάλκινο στο Μουντομπάσκετ 2023, Καναδά να έχει λύσεις για όλα τα γούστα.

Υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζαμάλ Μάρεϊ και ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, καθώς μπορούν να σκοράρουν ή να μοιράσουν με κάθε τρόπο, αλλά για να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζονται κι άλλα πράγματα.

Ο σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς έχασε αρκετά φιλικά προετοιμασίας με τη χώρα του λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σκυτάλη στον παίκτη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που έκανε απίστευτα πράγματα πέρσι στο NBA.

Δεν ξέρεις τι να προσέξεις πρώτα από αυτόν τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Άντριου Νέμπαρντ και ο Ντίλον Μπρουκς είναι οι λεγόμενοι Χ Factor για την ομάδα του Καναδά, καθώς η πίεση που ασκούν στη μπάλα είναι εξωπραγματική, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους Νικ Καλάθη και Τόμας Γουόκαπ που θα έχουν την κατοχή στα χέρια τους.

Ο Καναδάς έχει την ευχέρεια να μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο εκτός αλλά και εντός ρακέτας, με τους Ολίνικ και Λάιλς να έχουν τεράστια ποσοστά τριπόντων στην καριέρα τους στο NBA, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες του Μπάρετ και Αλεξάντερ Γουόκερ που αν βρεθούν στις 45 μοίρες σε... τελείωσαν.

Για να μπορέσει να έχει ελπίδες η Ελλάδα να κάνει την έκπληξη θα πρέπει να βρει τα σουτ που θα της δώσει η άμυνα του Καναδά, αλλά και να μπορέσει να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην απίστευτη περιφέρεια της χώρας από τη Βόρεια Αμερική.

Οι γκαρντ της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ θα χρειαστούν βοήθεια στο κατέβασμα της μπάλας από τους φερόμενους ψηλούς της ομάδας, με τον Κώστα Παπανικολάου να αναλαμβάνει το ρόλο ενώ καταλυτικός αναμένεται να είναι στην άμυνα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.