Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ διασταυρώνει τα ξίφη της με τον Καναδά στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Τα βλέμματα πέφτουν στους αστέρες των χωρών, με τον Γιώργο Παπαγιάννη όμως να είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του.

Άλλο... Γιάννης κι άλλο... Παπαγιάννης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι τεράστια ευκαιρία για κάθε αθλητή που αγωνίζεται. Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν καταφέρει να το ζήσουν και στο μεγαλύτερο ραντεβού του καλοκαιριού πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για όσο χρόνο κι αν αγωνιστείς.

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά και οι 12 παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπαίνουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα. Ζήτησαν και πήγαν στην Τελετή έναρξης και θέλουν να το ζήσουν όσο μπορούν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει στο ρόστερ, με τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς να κρίνει κατά πολύ τα αποτελέσματα της Ελλάδας, με τον "Kill Bill" να τον χρησιμοποιεί με διάφορους τρόπους στα σχήματα του και εκμεταλλεύεται το τεράστιο κορμί του.

Εκείνος όμως που έκανε το μεγάλο "μπαμ" με τις εμφανίσεις του είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο παίκτης της Μονακό πλέον απελευθερώθηκε μέσα από τα συστήματα του ομοσπονδιακού προπονητή και κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και έξω από τη ρακέτα.

Η μετάλλαξη του... σουτέρ Παπαγιάννη στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη

Ο τραυματισμός του Κώστα Αντετοκούνμπο έδωσε επιπλέον λεπτά στον Γιώργο Παπαγιάννη μιας και δεν υπήρχε άλλο καθαρόαιμο πεντάρι στην ομάδα, με τον Ντίνο Μήτογλου να παίζει κατά συνθήκη εκεί, δίνοντας ανάσες στον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο "Big Papa" πηγαίνοντας στο NBA και θέλοντας να παραμείνει εκεί "αναγκάστηκε" να μάθει να σουτάρει. Το γεγονός αυτό του έδωσε ένα καινούργιο στοιχείο στο παιχνίδι του, το οποίο όμως δεν εκμεταλλευόταν τα τελευταία χρόνια ενώ φαινόταν πως το έχει.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το παρατήρησε στη Φενερμπαχτσέ και του έδωσε χώρο να σουτάρει, με τον Παπαγιάννη να τον δικαιώνει για την επιλογή του ενώ η "εκτόξευση" ήρθε στο Προολυμπιακό τουρνουά με τον Βασίλη Σπανούλη να τον χρησιμοποιεί ως... σουτέρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d29b48cmq0k9)
Στο σύγχρονο μπάσκετ άλλωστε ο ψηλός έχει μάθει να σουτάρει έξω από τα 6.75 και είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο "Kill Bill" o οποίος μετέτρεψε τον σέντερ της Μονακό σ' έναν παίκτη που μπορεί να απειλήσει από κάθε σημείο του παρκέ, είτε με χουκ είτε με σουτ τριών πόντων.