Η Άννα Κορακάκη δεν έκανε καλό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 καθώς δεν προκρίθηκε στον τελικό στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι. Αποκλεισμός και για την Χριστίνα Μόσχη, η οποία τερμάτισε στην 29η θέση.

Πιο συγκεκριμένα η Άννα Κορακάκη σταμάτησε μετά την 4η προσπάθεια της στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι. Την ίδια στιγμή που η Χριστίνα Μόσχη έκανε τις βολές της, αλλά δεν έπιασε τα υψηλά της στάνταρ και αποκλείστηκε και αυτή.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πάντως, θα μετάσχει και στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι και είναι μια από τις ελπίδες της Ελλάδας για να δώσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Δραμινή αθλήτρια συμμετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο να φτάσει σε νέες επιτυχίες στα δύο αγωνίσματα της σκοποβολής στα οποία συμμετέχει.

Παράλληλα η Άννα Κορακάκη έχει περάσει στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων.

Με αυτή τη διπλή επιτυχία έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών ολυμπιακών ομάδων που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού διεξήχθησαν το 2021 ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια,

Και στα δύο αγωνίσματα στα οποία συμμετείχε (10 μ. αεροβόλο πιστόλι και 25 μ. σπορ πιστόλι) στο Τόκιο, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε την 6η θέση, πιστοποιώντας ότι παραμένει σταθερά στην ελίτ του αθλήματός της.