Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει δύο σημαντικές μεταγραφές, αφού μετά από αυτή του Αντρέ Όρτα της Μπράγκα, ήρθε συμφωνία με την Λεχ Πόζναν για την απόκτηση του Κρίστοφερ Βέλντε

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει δύο μεταγραφές αφού μετά τον Αντρέ Όρτα, θα ντύσει στα ερυθρόλευκα και τον Κρίστοφερ Βέλντε.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έδωσε τα χέρια με την Λεχ Πόζναν, με την οποία είχε μπει στην τελική ευθεία των επαφών του.

Η συμφωνία που έκανε ο Ολυμπιακός με τη Λεχ Πόζναν και τον Βέλντε


Έτσι διευθετήθηκαν και οι πλέον σημαντικές λεπττομέρειες με το κόστος της μεταγραφής να αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.000.000 ευρώ. Όσο για τον 24χρονο Νορβηγό εξτρέμ, που ήταν εκ των κορυφαίων παικτών πέρσι στο πρωτάθλημα της Πολωνίας είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τους "ερυθρόλευκους". Στην Πολωνία αναφέρουν πως θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές πάνω από 1.200.000 ευρώ.

𝐋𝐎𝐎𝐊 𝐖𝐇𝐀𝐓 Kristoffer Velde doing at Lech Poznan👀


Για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκαν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς και σύλλογοι από το MLS, ωστόσο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού χειρίστηκαν άψογα την υπόθεση και προσθέτουν στη γραμμή κρούσης ένα εργαλείο πρώτης γραμμής, σε εξαιρετική ηλικία και πολλά χρόνια μπάλας μπροστά του.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν αποκλείεται να έρθει στην Αθήνα, ο Νορβηγός άσος, ακόμα και σήμερα το αργότερο την Κυριακή (28/7).

Ο Κρίστοφερ Βέλντε είναι παίκτης που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Τη σεζόν που τελείωσε έβαλε 10 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 13 σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έδωσε και 5 ασίστ.

Τη σεζόν 2022-23 έβαλε 16 γκολ σε 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, δίνοντας και 7 ασίστ. Πέραν από τις ασίστ είναι ένα… μαμούνι που αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες και δημιουργεί πάντα χώρους για τους συμπαίκτες του, πέραν από τις ασίστ που βγάζει.

KRISTOFFER VELDE | NAJLEPSZE AKCJE W EKSTRAKLASIE | TOP 10

Οι δουλειές που κάνει ο Βέλντε στο γήπεδο


Ο τρόπος που κινείται έχει κάτι από βραζιλιάνικο ποδοσφαιρικό και για τον λόγο αυτό του έχουν βγάλει το παρατσούκλι "Βελντίνιο". Με βάση τις πλατφόρμες σκάουτινγκ, τις οποίες εμπιστεύονται όλες οι μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός, ο Βέλντε μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Βέβαια κυρίως του αρέσει να παίζει αριστερό εξτρέμ παρά το ότι είναι δεξιοπόδαρος.

Έχει ποσοστά επιτυχίας στο ένας με έναν πάνω από 80%. Η ταχύτητα και η ντρίπλα του είναι αυτά που τον κάνουν ασυναγώνιστο, όταν βρεθεί μόνος απέναντι στον αντίπαλο του. Είναι κάτι που ζητάει και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο παιχνίδι που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός αναφορικά με τα εξτρέμ του.