Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν με τις ελληνικές συμμετοχές να μην έχουν τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς πέραν του Στέφανου Ντούσκου που προκρίθηκε στα προημιτελικά της κωπηλασίας, εκτός συνέχειας έμειναν η Μόσχη και η Κορακάκη στην σκοποβολή και διπλός αποκλεισμός υπήρξε στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: "Εντόπισα δύο λάθη αλλά δεδομένης κατάστασης πήγα καλά"

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές ο Λευτέρης Πετρούνιας βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση του στον τελικό των κρίκων, καθώς το 14.800 που έκανε στον προκριματικό γύρο θα του δώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θέση του στον αγώνα της Κυριακής (04/08 - 16:00).

Ο "Άρχοντας των κρίκων" στις δηλώσεις ανέφερε τον προγραμματισμό που δεν πήγε όπως θα περίμενε, αλλά και το λάθος που υπήρξε στην έξοδο του, τονίζοντας πως δεν είχε κάνει καλό ζέσταμα πριν αγωνιστεί.

"Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές.

Έχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα, δεν έκανα καλή έξοδο. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά.

Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 - 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις - πέντε καλοί που θα μπορούμε να κάνουμε, γιατί τους ευνοεί η ώρα. Τα λέμε στον τελικό."

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30a4hz8ktnt)

Λευτέρης Πετρούνιας: "Οι απαιτήσεις μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι η πρώτη θέση"

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Πετρούνιας στάθηκε στη ποιότητα των αντιπάλων του γνωρίζοντας πως με την επίδοση που έκανε δεν θα προκριθεί ως πρώτος, αλλά ξεκαθάρισε πως ο μοναδικός του στόχος είναι η πρώτη θέση στον τελικό.

"Δεν θα προκριθώ πρώτος, ο Κινέζος είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Θα πρέπει να κάνει σοβαρό λάθος και δεν θα το κάνει. Και ο άλλος Κινέζος, αλλά και ο Τούρκος. Εμένα δεδομένης της κατάστασης, γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο για την πρώτη θέση, είμαι ΟΚ για τον τελικό. Θέλω να βγω να αποδείξω την αξία μου".

Δεν με στρεσάρει αυτό, είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα, την οικογένειά μου, φυσικά και για τη χώρα μου. Θέλω να το ευχαριστηθώ. Θα είναι πολλά διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα.

Θα κάνω προπονήσεις πιο αργά, γιατί έκανα προπονήσεις πρωί εδώ ως τώρα. Μένει να το δούμε στην πράξη. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για τη στήριξή τους, νομίζω θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο την επόμενη εβδομάδα."

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d309wfvj7is1)