Ο Άρης βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν στην Super League και οι "κίτρινοι" μετά την φιλική ήττα με 2-1 από την Άλκμααρ όπου έδειξαν καλά στοιχεία, έδωσαν το δεύτερο φιλικό τους επί ολλανδικού εδάφους. Αυτή την φορά κόντρα στην Ντόρντρεχτ η οποία είναι ομάδα που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας

Οι "κίτρινοι" σ' ένα ματς που ήταν "φτωχό" σε φάσεις, δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλουν πολύ "φαντασία" στο παιχνίδι τους επιθετικά με αποτέλεσμα να αναδειχθούν ισόπαλοι 0-0 με τους Ολλανδούς. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα πραγματοποίησε ο Πιόνε Σίστο που ξεκίνησε ως βασικός, αποβλήθηκε με κόκκινη από τον πάγκο ο Άκης Μάντζιος στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Αρκετές αλλαγές και πρόσωπα στην ενδεκάδα της ομάδας της Θεσσαλονίκης που αν και αμυντικά και ανασταλτικά έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος, έδειξε να δυσκολεύεται να δημιουργήσει κινδύνους στα αντίπαλα καρέ. Καθοριστικές επεμβάσεις από τον Κουέστα που αντέδρασε σωτήρια σε τετ-α-τετ αντιπάλων.


Καθοριστικές επεμβάσεις από Κουέστα που κράτησε το... μηδέν για τον Άρη, κόκκινη σε Μάντζιο

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τα πρώτα λεπτά να κυλούν δίχως μεγάλες φάσεις. Ο Άρης προσπαθούσε να βρει τους χώρους να απειλήσει, ενώ πίεζε ψηλά την άμυνα της Ντόρντρεχτ. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους "κίτρινους" με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάρντου που απομάκρυνθε με.. γροθιές ο γκολκίπερ των Ολλανδών, ενώ οι Ολλανδοί απείλησαν με κεφαλιά του Κορέντε την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα.

Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους κυρίως επιθετικά καθώς δεν έφταναν εύκολα με αξιώσεις στις αντίπαλες εστίες. Πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, ήρθε ο... καταιγισμός  μεγάλων ευκαιριών. Στο 30 λεπτό, παίκτης της Ντόρντρεχτ αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σίστο δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον αντίπαλο γκολκίπερ στην κλειστή του γωνία από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή.

Στο 44ο λεπτό ήταν η ώρα του Κουέστα να... σηκώσει μανίκια και να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα του καθώς απέκρουσε αρχικά τετ-α-τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπράμπετς σαν από... μηχανής Θεός απομάκρυνε λίγο πιο μπροστά από την γραμμή πλασέ αντιπάλου και απομάκρυνε το κίνδυνο για τον Άρη. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Άκης Μάντζιος δέχθηκε κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι μετά από στιγμή έντασης που σημειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

"Φτωχό" σε φάσεις το δεύτερο μέρος 

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης βελτίωσε την εικόνα του, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα και ανέβαζε περισσότερο τις γραμμές του. Παρ' όλα αυτά, επιθετικά έδειχνε να μην μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους, ενώ κατά κύριο λόγο έλειπε η... φαντασία και κάποια προσωπική ενέργεια που θα μπορούσε να "ξεμπλοκάρει' τους Θεσσαλονικείς.

Και ενώ ο αγώνας κυλούσε δίχως μεγάλες φάσεις, στο 85ο λεπτό, ο Κουέστα χρειάστηκε να δείξει για ακόμη μια φορά τα αντανακλαστικά του και την ποιότητα του στο 85ο λεπτό, όταν και έκλεισε σωστά την γωνία του σε τετ-α-τετ με τον εξτρέμ της Ντόρντρεχτ. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού μάλιστα, ο Ισπανός γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά μετά από αντεπίθεση της Ντόρντρεχτ για το τελικό 0-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Παναγίδη, Μεμέτογλου, Πάρντο, Μανού Γκαρθία, Σίστο, Σουλεϊμανοφ, Μορόν

Στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Φετφατζίδης, Ζουλ, Σαβέριο, Σαμόρα, Βέλεθ, Μοντόγια, Αγοραστός, Σεβαστίδης

ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ: Μπόσιν, Βαλκ, Χίλτον, Αμούζου, Σλούις, Σεϊντού, Οσουντίντα, Χάεν, Σέιν, Φαν Βιάνεν, Εμπεμπά