Η πρεμιέρα της εθνικής Ελλάδος πόλο Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έγινε με ένα παιχνίδι εκτός προγράμματος. Μπορεί η Νικόλ Ελευθεριάδου να δήλωσε στο parapolitika.gr ότι η "γαλανόλευκη" θα πάλευε ισομερώς όλα τα παιχνίδια της, αλλά η ομάδα προερχόταν από μερικά ζητήματα, μικροτραυματισμούς και ασθένειες, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι πλήρως φορμαρισμένη σε αυτό το σημείο του τουρνουά. 



Νικόλ Ελευθεριάδου: Οι δυσκολίες στον Πρωταθλητισμό σε ωριμάζουν | Parapolitika



Δεν σημαίνει ότι θα κόντραρε στα ίσια τη "χρυσή" ολυμπιονίκη του 2012, του 2016 και του 2021, τουλάχιστον όχι απαραιτήτως, όμως η συγκεκριμένη εμφάνιση ήρθε... κουτί στο τεχνικό επιτελείο και τις ίδιες τις πολίστριες. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Ελλάδα-ΗΠΑ: Τα έζησαν όλα, ήρθε η ώρα να παίξουν 


Τα κορίτσια της εθνικής Ελλάδος ήθελαν να πάνε per mare per terram στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν το όνειρο μιας ζωής και αυτό σημαίνει ότι "σβήστηκαν" απωθημένα. Όλες, μα όλες, ήθελαν να γευτούν τα πάντα: την τελετή έναρξης, η οποία τις βρήκε τρισευτυχισμένες, και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τις βόλτες στο ολυμπιακό χωριό, τα πάντα. Και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο. 



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30cx15wge2p)


Αυτό, βεβαίως, δεν έρχεται χωρίς συνέπεια. Ο προσανατολισμός άλλαξε και γι' αυτό το πρόγραμμα είναι συγκαλυμμένη ευλογία, διότι το συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι στο φαβορί για το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, ήρθε στο κατάλληλο σημείο. Τώρα, θα πρέπει να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στο πόλο, για να φέρουν τη διάκριση που επίσης θέλουν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30d41jw84wh)


Αφού τα κορίτσια έβγαλαν πόνο και λύπες χρόνων από μέσα τους, τώρα μπορούν να παίξουν απερίσπαστα πόλο και να συγκεντρωθούν στο τουρνουά, ενώ συνεχίζεται το φορμάρισμά τους. Ο στόχος είναι τα επόμενα παιχνίδια, κυρίως εκείνα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, με Ιταλία και Γαλλία, ενώ ο Ιούλιος θα βγει με την αναμέτρηση απέναντι στην Ισπανία. 


Η Εθνική θέλει κυρίως να αποφύγει την Ολλανδία στα προημιτελικά. 

Το πρώτο γκολ της εθνικής Ελλάδος πόλο Γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου, με 2'25'' για τη λήξη του ημιχρόνου. Μάλιστα, η Αθηνά Γιαννοπούλου χαμογέλασε, κάνοντάς της ταπ ταπ στο σκουφάκι. Σκόραραν, επίσης, η Έλενα Ξενάκη, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, η Ειρήνη Νίνου, η Ελευθεριάδου και η Βάσω Πλευρίτου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30dnqnuwvkh)


Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν με σερί 7-0 και φυσικά έφτασαν άνετα και χωρίς να κοπιάσουν στην επικράτηση.