Έγινε η κλήρωση για την ώρα που η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο, στην πρεμιέρα της στο απλό Γυναικών του τένις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η Ελληνίδα τενίστρια, που έχει πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της στο Roland Garros, με την παρουσία της στα ημιτελικά το 2021, θα αντιμετωπίσει το νούμερο 558 της παγκόσμιας κατάταξης και σημαιοφόρο της χώρας της, στις 13:00 της Κυριακής, 28 Ιουλίου, στο δεύτερο κύριο κορτ, δηλαδή το "Σουζάν Λεγκλέν". 

Η ώρα είναι σίγουρη, εκτός απροόπτου καιρικού, καθώς είναι το παιχνίδι με το οποίο αρχίζει το πρόγραμμα. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, τένις: Ο... διπλοθεσίτης Τσιτσιπάς


Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, το παιχνίδι του με τον Ζιζού Μπεργκς, που αναβλήθηκε λόγω βροχής, είναι προγραμματισμένο για τις 28 Ιουλίου, πάλι στο "Σιμόν Ματιέ". Η αναμέτρησή του με τον Βέλγο είναι, όπως και το Σάββατο, τρίτη στο πρόγραμμα του κορτ, με ένα παιχνίδι για το απλό Ανδρών και ένα για το απλό Γυναικών (αμφότερα κρίνονται στα τρία σετ μάξιμουμ) να προηγούνται. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα μπει και στη μάχη του διπλού Ανδρών με τον αδελφό του, Πέτρο, εφόσον το επιτρέψει το πρόγραμμα. Το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους Νούνο Μπόργκες και Φρανσίσκο Καμπράλ στο κορτ 14. Αυτό το παιχνίδι είναι έκτο στο πρόγραμμα, δηλαδή θα έχουν προηγηθεί πέντε αναμετρήσεις, τρεις για το απλό Γυναικών και δύο για το απλό Ανδρών και το πιθανότερο, αφ' ης στιγμής οι αναμετρήσεις αρχίζουν στη μία και το τρίτο παιχνιδι δεν επιτρέπεται να γίνει πριν τις 15:45, ότι το νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη θα είναι διαθέσιμο για αυτήν την αναμέτρηση.